Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Toyoty útočia!

Saturday, 27. 01. 2018 - 20:00, Ľuboš Kašický   

Toyoty útočia!

Aj po druhej etape monackej rely vedie stále Sebastien Ogier. Za chrbtom má však už tri útočiace toyoty.

 

 

V sobotu ráno sa začínalo na snehu, ktorý posádky dnes v prvej sekcii trochu potrápil. Roztočili sa Meeke, Evans, aj najrýchlejší v úvodnej ereske, Nór Mikkelsen. Najhoršie však dopadol Dani Sordo, ktorý stratil kontrolu nad autom a skončil v priekope. „Je to hlúpe odstúpenie po tom, čo sme bojovali o čelné pozície," hneval sa na seba Španiel. „Podmienky boli ťažké. Ani som veľmi netlačil, no uletel mi predok a bolo vymaľované."

Copyright manufacturer;2018montecarlo-aus-5766.jpg

Sordove tretie miesto okamžite obsadili chlapci z Toyoty, ktorí začali naháňať Ogiera. V druhej sekcii sa podmienky zlepšili. Vyjasnilo sa a trať bola miestami bez snehu. Len niekde číhali mláky vo vyjazdených koľajach. Najlepšie si z Toyoty počínal Ott Tänak, ktorý dnes zajazdil dve najrýchlejšie merané úseky a nedovolil Ogierovi príliš odskočiť. Pilot M-Sportu má však aj napriek tomu súťaž pod kontrolou. „Chcel som dnes končiť deň s náskokom aspoň tridsať sekúnd, čo sa mi aj podarilo," lebedil si spokojne Seb Ogier v cieli druhej etapy.

Copyright manufacturer;20180011431al-ogier.jpg

Na treťom aj štvrtom mieste sú za Tänakom tiež posádky Toyoty, keď Latvala bezpečne kontroluje tretie miesto a na štvrté sa znova vrátil mladý Lappi. Ten mal na „jedenástke" defekt a musel meniť koleso, čo dalo šancu posunúť sa na štvrté miesto Krisovi Meekovi s citroenom. Ešte do konca etapy však Lappi Meeka znova prevalcoval a vrátil sa na štvrtú priečku.

toy-0127-04.jpg

Už na šieste miesto sa posunul druhý ford s Elfynom Evansom, ktorý vo štvrtok asi vybral všetku smolu. Hneď v úvode mal totiž defekt a po výmene jedinej rezervy si už dával bacha, aby nechytil druhý. Sobota mu však vyšla a šieste miesto je zatiaľ v tridsaťsekundovom bezpečí pred Thierry Neuvillom, ktorý letí za ním. Belgičan vyhral dnes posledné dva úseky a už vylepšil svoju pozíciu o desať miest, po štvrtkovej katastrofe. „Trochu som zatlačil. Mám to však pod kontrolou a užívam si to," tvrdí najlepší pilot tímu Hyundai.

Copyright manufacturer;2018montecarlo-aus-5716.jpg

Po odstúpení Sorda sa do prvej desiatky už posunul Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem, ktorí kraľovali WRC2 aj dnes. Jediní, kto im stačí sú ich mladí tímoví kolegovia Rovanpera a Halttunen, ktorí však idú mimo body do MS a Kopecký má tak pred druhou posádkou WRC2, ktorou je De Mevius s Loukom už neskutočných dvanásť minút náskok.

skoda01-3.jpg

Zajtrajšie finále sa ide na štyri merané úseky (64 km), pričom si posádky vyskúšajú aj obávané Col de Turini. Extra body sa budú znova rozdávať v poslednej Power stage a na tú si brúsia zuby hlavne tí, čo prišli o šancu predčasným odstúpením. Víťaza by sme mali poznať niekedy okolo 15-tej hodiny.

Priebežné poradie po druhej etape:
1. S. Ogier - J. Ingrassia, Ford Fiesta WRC 3:30:30.9
2. O. Tänak - M. Järveoja, Toyota Yaris WRC +33.5
3. J. M. Latvala - M. Anttila, Toyota Yaris WRC +1:32.7
4. E. Lappi - J. Ferm, Toyota Yaris WRC +4:38.5
5. K. Meeke - P. Nagle, Citroën C3 WRC +4:40.1
6. E. Evans - D. Barritt, Ford Fiesta WRC +5:00.2
7. T. Neuville - N. Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC +5:33.6
8. B. Bouffier - X. Panseri, Ford Fiesta WRC +5:43.4
9. C. Breen - S. Martin, Citroën C3 WRC +8:49.0
10. J. Kopecký - P. Dresler, Škoda Fabia R5
...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri