Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Toyota má našliapnuté na nemecký hetrik

Saturday, 24. 08. 2019 - 22:00, Ľuboš Kašický   

Toyota má našliapnuté na nemecký hetrik

Druhá etapa nesklamala a výrazne sa podpísala pod priebežné poradie nemeckej súťaže. Na čele sú zrazu tri toyoty, no vyhrať môže iba jedna.

 

Belgická posádka Thierry Neuville a Nicolas Gilsoul (hyundai i20) dnes v prvej sekcii pekne zatiahla a začala sťahovať náskok estónskej posádky Ott Tänak a Martin Järveoja (toyota yaris). Druhá sekcia však bola oveľa nepríjemnejšia. Neuville na Panzerplatte dostal defekt a stratil takmer dve minúty! „Pichli sme ľavé zadné. Neviem ani kde. Išli sme stredom cesty,“ krútil hlavou nešťastný Belgičan. „Súťaž však ešte nekončí. Je to lotéria.“

toy04-3.jpg

Náskok Tänaka v rozmedzí približne päť sekúnd sa zrazu zvýšil na štyridsať sekúnd a Estónec nemusel riskovať. „Thierry príliš riskoval na tankodrome, keď sa nás snažil dobehnúť. My sme neriskovali. Išli sme čisto, ale nebolo to ľahké,“ bilancoval v cieli druhej etapy spokojný pilot tímu Toyota.

toy05-1.jpg

Aj na ďalšie miesta na stupňoch víťazov sa dostali ďalšie dve toyoty pilotované Krisom Meekom a Jari-Matti Latvala. Írsky divoch Meeke si dával naozaj pozor, aby neurobil chybu a v cieli prehlásil. „Bol to najlepší prejazd tankodromom, aký som kedy dal. Cítim sa výborne.“ Meeke stráca na Tänaka 32 sekúnd a všetci dúfajú, že aj zajtra zabudne na svoje slávne výpadky a konečne pomôže Toyote k čistému hetriku. Latvala na treťom mieste stráca o desať sekúnd viac.

hy07-1.jpg

Neuville spadol na piate miesto a spolu s kolegami Sordom a Mikkelsenom (všetci Hyundai) držia so stratou štvrté až šieste miesto. Tretí kohút v boji o titul, Sebastien Ogier (citroen C3), jednoducho na toyoty nestačil. Navyše na poslednom meranom úseku dnešnej etapy stál pre defekt na prednom kolese a stráca už viac, ako dve minúty na ôsmom mieste.

ci05-3.jpg

Zaujímavé to bolo aj vo WRC2. V úvode dominujúci mladík Kalle Rovanperä (Škoda Fabia R5 evo) nezvládol nástup do etapy a v poslednej zákrute úvodnej eresky vyletel z trate. „Išiel som na hrane a urobil som chybu,“ priznala budúca fínska superhviezda svetových súťaží. Do čela sa okamžite dostala bratská továrenská osvedčená posádka Kopecký – Dresler, ktorá mala v Nemecku (a bude mať aj v Turecku) úlohu kryť chrbát Rovanperovi na jeho ceste za titulom. Kalle znova tlak nezvládol, no Škoda Motorsport teraz čaká body do Pohára konštruktérov od Kopeckého. Fín je tretí v triede so stratou 3,5 minúty.

sko02-1.jpg

V nedeľu pokračuje nemecká rely zvyšnou štvoricou meraných úsekov a po osemdesiatich meraných kilometroch budeme víťaza poznať niekedy okolo 14-15 hodiny.

Priebežné poradie si pozrite tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri