Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Tomáš Kohút z tímu MX Slovakia pokoril české Mohelnice

Tuesday, 17. 09. 2013 - 14:30, Zdenka Frývaldská   

Tomáš Kohút z tímu MX Slovakia pokoril české Mohelnice

Jazdci tímu MX Slovakia sa v sobotu, 14. septembra zúčastnili v českej Mohelnici na 5. podujatí seriálu Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky v motokrose jednotlivcov. Tomáš Kohút v triede MX80 vyhral obidve jazdy, zaslúžene zvíťazil a dostal sa aj na čelo priebežného hodnotenia seriálu. Jaroslav Antalič skončil v rovnakej kategórii na 5. mieste, rovnako ako Richard Šikyňa v triede MX 125.

sikyna-5.jpg

Počasie jazdcom veľmi neprialo. Pred pretekmi pršalo celú noc až do sobotňajšieho rána a tak sa všetci museli vyrovnávať s blatistým terénom.

Tomáš Kohút (MX80)
Tomáš zajazdil v kvalifikácii druhý najrýchlejší čas, no v úvodnej jazde sa mu nevydaril štart. „Hneď v prvom kole som ešte musel zahodiť aj okuliare, pretože boli celé od blata a vôbec nič som nevidel." Jazdil na 5. mieste, ale postupne sa predieral na čelo pretekov. Dostal sa až za vedúceho jazdca Lukasa Prammera z Rakúska, s ktorým si to „rozdal" o prvé miesto. Nakoniec sa v cieli viac radoval mladý Slovák. „Pred druhou jazdou mi tréner zdôrazňoval, aby som nezaspal na štarte, tak som si dal skutočne záležať a vyšlo to. Odštartoval som na prvom mieste a získal som aj holeshot."

Po úspešnom štarte sa Tomáša ešte držali ostatní jazdci, no postupne si začal budovať náskok a preteky vyhral spôsobom štart-cieľ. „Som šťastný! Podarilo sa mi vyhrať a so štvorbodovým náskokom pred Jakubom Terešákam vediem aj priebežnom hodnotení seriálu. Jakub tu však neštartoval a tak sa o všetkom rozhodne o dva týždne v Horním Újezde."

antalic-1.jpg

Jaroslav Antalič (MX80)
Na náročnom teréne sa Jaro nevyhol jazdeckým chybám, čo sa nakoniec podpísalo aj pod jeho celkový výsledok.„V prvej jazde som urobil chybu hneď v druhej zákrute. Jazdil som na 3. mieste, ale o chvíľu ma predbehol Tomáš. Dobehol som Jozefa Poslucha, ale pri jednom skoku som padol a bola z toho konečná 4. pozícia." Ani druhá jazda neskončila podľa Jarových predstáv. Tak isto sa aj v nej dopustil chyby na rovnakom mieste už v druhej zákrute a nevyhol sa ani pádu. Nakoniec dojazdil na 6. priečke, čo stačilo na celkové 5. miesto. „S dosiahnutým výsledkom nie som spokojný. Čakal som viac. Nešlo sa mi dobre. Celý som bol nesvoj, taký napätý... Mrzí ma to aj kvôli rodičom a trénerovi. Preto chcem teraz čo najskôr pretekať, nech sa na to zabudne."

kohut-5.jpg

Richard Šikyňa MX 125 junior
Kvôli dažďu sa v Richardovom tíme rozhodli prvý tréning vynechať. V kvalifikácii potom zajazdil 3. najrýchlejší čas, čo bolo veľmi povzbudivé. V prvej jazde sa mu ale nepodaril štart, v prvej zákrute mal kolíziu s iným jazdcom a prepadol sa na posledné miesto. Pri snahe stratu čo najskôr dohnať a dostať sa na čelo pretekov opäť spadol a v cieli z toho bolo nakoniec 6. miesto. V druhej jazde opäť pokazil štart. Z 10. miesta sa však postupne predieral dopredu a cieľom prešiel 4. Celkovo tak obsadil 5. priečku. „Približne 3 kolá pred koncom pretekov som sa dostal až za tretieho jazdca, ale v rozmočenom teréne sa v podstate utvorila len jedna stopa, po ktorej sme jazdili, a preto bolo ťažké ho predbehnúť. S výsledkom nie som spokojný. Chcel som sa dostať na bedňu, no nevyšlo to. Samotná jazda bola dobrá, bavil som sa. Urobil som ale niekoľko chýb, pokazil som štarty a nevyhol som sa aj pádom."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri