Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Tom Pagès vyhral piatu zastávku X-Fighters bravúrnym spôsobom

Sunday, 12. 08. 2012 - 12:07, Alexa Szafianová   

Tom Pagès vyhral piatu zastávku X-Fighters bravúrnym spôsobom

Viac ako 30,000 divákov sa v sobotu večer zišlo na Olympijskom štadióne v Mníchove, aby boli svedkami zatiaľ najdynamickejšej zastávky Red Bull X-Fighters 2012. Dvanásť najlepších FMX jazdcov, medzi nimi aj nováčik David Rinaldo, sa snažilo ostať v hre o 1 milión amerických dolárov.

xfw-ger-life-rm-0005-olympic-park.jpg

Najstarší a najskúsenejší jazdec Eigo Sato suverénne vyhral štvrtkové kvalifikačné jazdy. Na druhom mieste sa kvalifikoval Javier Villegas a tretí bol Maikel Melero. Nakoľko prvých 6 jazdcov sa automaticky kvalifikuje do štvťfinále, vydýchnuť si mohli i Tom Pagès, Levi SherwoodDany Torres. Po prvom kole sa k tejto šestici pridali David RinaldoRob Adelberg.

00xfw-ger-sato-jm-0101-sato-indy-flip.jpg

Už prvá štvrťfinálová jazda mala charakter fin8lneho súboja. Proti sebe boli postavený Sherwood a Pagès. Mnohí sa nazdávali, že i napriek inovačným trikom Francúza, nemá šancu proti víťazovi z Madridu. Tom Pagès od roku 2009 odmieta robiť saltá vzad a všetky kombinácie trikov so saltom. To však neznamená, že sa nepok[3a o inovácie. Svoju jazdu začal so Special Flipom, pokračoval s Voltom a nakoniec dal Flair a dokonalým prevedením.  Tým pádom sa súťaž pre Sherwooda skončila hneď v úvode.

0as3-3204-sherwood-rock-solid.jpg

0xfw-ger-page-jm-2001-pages-special-flip.jpg

Druhá štvrťfinálová jazda bola čisto španielska. Kamaráti Dany Torres a Maikel Melero sa snažili poraziť jeden druhého. Porote sa viac páčila jazda DT-ho. Cez štvrťfinálové jazdy sa hladko dostali i Javier Villegas a Eigo Sato.

00xfw-ger-torr-jm-0101-dt-lazy.jpg

Tom Pagès so svojimi dych vyrážajúcimi troma trikmi v jednej jazde dostal viac bodov v semifinále proti Eigovi Satovi a bol posunutý do finále. Otázkou bolo, kto sa k nemu z druhej dvojice pridá. Dany Torres celý večer predvádzal veľmi dynamické jazdy a solídne triky. Na druhej strane Javier Villegas prekvapil s kombináciou, ktorú asi ešte nikto predtým nevidel. Predviedol krásny Cordova Flip do Supermanu. Nanešťastie si však počas tohto triku poranil členok a napriek silnej vôle dokončiť jazdu to nedokázal. Bolesť bola v tomto prípade silnejšia.

000xfw-ger-page-jm-0106-j-mitter-pages-cliffhanger.jpg

000xfw-ger-life-dg-1870-injured-villegas.jpg

Finále sa tak odohralo medzi Danym Torresom a Tomom Pagèsom. Napriek tým 3 neuveriteľným Tomovým trikom nikto nečakal, že porota bude považovať práve jeho jazdu za tú víťaznú. I samotný Francúz ostal milo prekvapený, keď uvidel hodnotenie. V súťaži ako je X-Fighters je naozaj prekvapením, že vyhral práve jazdec, ktorý nerobí saltá vzad.

0000xfw-ger-awar-jm-0101-podium.jpg

V tabuľke celkového hodnotenia šampionátu je na prvom mieste s rovnakým počtom bodov Levi Sherwood a Tom Pagès, pričom nám ostáva už len jedna zastávka a to 6. októbra v Sydney.

Výsledky Red Bull X-Fighters Mníchov:

1.       Tom Pagès (FRA)

2.       Dany Torres (ESP)

3.       Eigo Sato (JAP)

4.       Javier Villegas (CHI)

5.       Maikel Melero (ESP)

6.       Levi Sherwood (NZL)

7.       Rob Adelberg (AUS)

8.       David Rinaldo (FRA)

9.       Hannes Ackermann (GER)

10.   Mat Rebeaud (SUI)

11.   Blake Williams (AUS)

12.   Remi Bizouard (FRA)

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri