Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

TODOS Cena Slovenska 2020 s osemdesiatimi šiestimi prihlásenými

Thursday, 03. 09. 2020 - 18:19, Miroslav Majláth   

TODOS Cena Slovenska 2020 s osemdesiatimi šiestimi prihlásenými

Uzávierka prihlášok na podujatie TODOS Cena Slovenska Pezinok Baba 2020 predstavila osemdesiatšesť prihlásených jazdcov z celkovo šiestich európskych krajín.

 

TODOS Cena Slovenska

Najvyšším podujatím, do ktorého budú jazdci bojovať o body, bude seriál FIA Zóna strednej Európy historických automobilov. V tomto seriáli sa predstaví hneď niekoľko jazdcov pochádzajúcich z troch európskych krajín, pričom na trati sa predstavia jazdci ako Poliak Marian Czapka, ale aj Slováci František Kmeť, bratia  Marcel a Tomáš Benikovci, alebo Čech Miloš Zmeškal.

Tibor Szabosi;c30i4776-21.jpg

V rámci národných majstrovstiev, čiže AZ Car Majstrovstiev Slovenska pretekov do vrchu a Majstrovstiev Poľska pretekov automobilov do vrchu, sa predstaví absolútna špička z oboch krajín. Spomedzi slovenských jazdcov to bude úradujúci absolútny majster Slovenska Věroslav Cvrček, ale aj prvý vicemajster Slovenska Igor Drotár a aby bola najrýchlejšia trojica kompletná, doplní ju aj druhý vicemajster Slovenska Martin Juhás.

Tibor Szabosi;c30i3465-20.jpg

V prípade Poliakov sa na Pezinskej Babe predstaví úradujúci majster Poľska, čiže Szymon Lukaszczyk. Druhý jazdec minuloročného poľského konečného poradia síce bude chýbať, ale druhý vicemajster Dubai sa na Babe predstaví v plnej kráse. Najrýchlejších jazdcov Slovenska a Poľska navyše v AZ Car Majstrovstvách Slovenska doplní aj dvojica veľmi rýchlych Talianov, ktorými sú Fausto Bormolini a Renzo Napione. Slovenského šampionátu sa zúčastní aj niekoľko Rakúšanov, Maďarov, či Čechov.

Tibor Szabosi;c30i2742-20.jpg

V Majstrovstvách Slovenska historických vozidiel sa rovnako máme na čo tešiť. Tu nebudú chýbať najrýchlejší jazdci zo Slovenska a Čiech, pričom sa tu predstavia jazdci, ktorých sme už spomínali v prípade FIA Zóny strednej Európy. Samozrejme ich historické vozidlá určite potešia oko každého znalca historických vozidiel.

Tibor Szabosi;c30i3720-16.jpg

Ďalšou početnou skupinou sú jazdci Slovenského kopcového pohára, ale aj jazdci zúčastňujúci sa Voľného medzinárodného pohára.

Tibor Szabosi;c30i3421-19.jpg

Podujatie TODOS Cena Slovenska Pezinok Baba 2020 štartuje počas nadchádzajúcej soboty a nedele (5. – 6.9.2020). Ako sme už niekoľkokrát informovali, podujatie sa bude konať vďaka nariadeniu vlády a príslušných pandemických predpisov, bez divákov. Jazdcov, ich mechanikov, členov tímu, ale aj všetkých organizátorov a prítomných novinárov navyše čaká pred vstupom do areálu meranie telesnej teploty, ako aj vyplnenie a podpísanie čestného prehlásenia, že sú zdraví a nemajú COVID-19.

Tibor Szabosi;c30i5353-18.jpg

To, koľko jazdcov nakoniec odštartuje sa dozvieme zajtra podvečer po administratívnom a technickom preberaní, ktoré je naplánované na piatok 4.9.2020. Samozrejme aj o tomto vás budeme ihneď informovať.

TODOS Cena Slovenska

Aby ani diváci, ktorí sa síce podujatia nezúčastnia, neobišli úplne naprázdno, pripravuje organizátor počas soboty a nedele livestream, ktorý bude vysielaný na youtube.com na kanáli mediaracing.sk.

Miro Majláth
tlačový tajomník
TODOS Cena Slovenska 2020



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri