Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Titul majstra a vicemajstra Slovenska pre jazdcov Aries Racing Teamu

Friday, 16. 09. 2022 - 20:13, Miroslav Majláth   

Titul majstra a vicemajstra Slovenska pre jazdcov Aries Racing Teamu

Rudolf Beňo s titulom majstra Slovenska a Pavol Cireň ako vicemajster Slovenska v pretekoch automobilov na okruhu v D4 – 2000.

 

Grzegorz Kozera;020ciren.jpg

Posledné preteky sezóny, konajúce sa na okruhu v Brne rozhodli o titule Majstra Slovenska v pretekoch automobilov na okruhu 2022. V divízii D4 do dvoch litrov sa ním stal jazdec slovenského Aries Racing Teamu, Rudolf Beňo. Jeho tímový šéf a zároveň druhý jazdec tímu, Pavol Cireň skončil aktuálny ročník seriálu ESET Cup 2022 s titulom prvého vicemajstra Slovenska. O konečnom poradí rozhodli v podstate až posledné preteky sezóny konajúce sa na okruhu v Brne.

Grzegorz Kozera;004beno.jpg

„Celý víkend bol napínavý, keďže medzi nami dvomi bol rozdiel iba pár bodov a teda záležalo na tom, ako dopadnú tieto posledné preteky. V sobotu som v pretekoch v podstate od začiatku viedol, ale päť minút pred koncom pretekov som vyrobil hodiny. Tým pádom som o vedenie prišiel. Vrátil som sa síce naspäť do pretekov, ale medzitým ma predbehol jeden maďarský jazdec a aj Rudo. Ostalo mi tak tretie miesto, druhé v rámci Slovenska.  

Grzegorz Kozera;022ciren.jpg

V nedeľu sa malo rozhodnúť kto z nás sa stane majstrom a aj teraz mal viac šťastia Rudo. Mne totiž motor mojej Mazdy skočil v priebehu pretekov do núdzového módu a tak som musel zamieriť do boxov. Neviem čo sa stalo, zresetovali sme systém a motor už zase išiel tak ako mal. To však nevadí, mne aj tak o nejaké umiestnenie nešlo, veď som ani neabsolvoval všetky preteky. Rudo si určite majstrovský titul zaslúžil oveľa viac a ja mu k nemu gratulujem. Som rád, že z Ruda v priebehu jeho debutovej sezóny vyrástol veľmi dobrý jazdec, ktorý sa neustále zlepšuje. Samozrejme veľká vďaka patrí partnerom Aries Racing Teamu, mechanikom za skvelú prípravu áut, ako aj všetkým, ktorí nám v priebehu sezóny pomáhali,“ opísal dianie na trati Pavol Cireň.

Grzegorz Kozera;008ciren.jpg

Brnenské podujatie bolo započítavané okrem slovenského šampionátu aj do seriálu FIA Central European Zone Curcuit, kde rovnako obaja jazdci výborne zabojovali. Rudolf Beňo sa v rámci tohto seriálu stal zároveň aj víťazom triedy TWCX.  Nebolo to však úplne jednoduché, keďže počas víkendu panovalo v Brne chladné počasie, ale aj občasné prehánky. Jazdcom na Mazdách MX5 Cup sa však prehánky vyhli a tak za celý víkend použili pri svojich pretekoch iba suché pneumatiky.

Grzegorz Kozera;023beno.jpg

„To počasie bolo ozaj nevyspytateľné a počas oboch dní sme stále riešili čo obujeme. Šťastena však pri nás stála a vždy, keď sme išli na trať, táto bola suchá. Som naozaj nadmieru spokojný a šťastný. Keby mi bol niekto povedal pred prvými pretekmi, že hneď v mojej debutovej sezóne získam titul slovenského majstra, neveril by som. Kým sa tak stalo, prešiel som kus cesty a aj vďaka Aries Racing Teamu a Paľovi Cireňovi som sa neustále zlepšoval. Som všetkým za tento môj pokrok vďačný. Už sa teším na budúcoročnú sezónu,“ doplnil čerstvý slovenský okruhový majster Rudolf Beňo.

Grzegorz Kozera;031beno.jpg

Napriek faktu, že okruhová sezóna už skončila, Aries Racing Team a jeho jazdci určite ešte nie. Všetci ich fanúšikovia si oboch budú môcť ešte dosýta vychutnať v rámci novembrovej Auto Show na Slovakia Ringu.

Grzegorz Kozera;004ciren.jpg

 

Grzegorz Kozera;013ciren.jpg

 

Aries Racing

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri