Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Tím Force India je zachránený. Kúpil ho Stroll.

Thursday, 09. 08. 2018 - 15:18, Ľuboš Kašický   

Tím Force India je zachránený. Kúpil ho Stroll.

Od konca júla bol tím v nútenej správe a pre kanadského miliardára výborná príležitosť na kúpu. Zároveň tak poistil lepšie miesto pre synáčika Lanca Strolla. Čo to však znamená pre Williams?


Už dlhší čas sme vedeli, že Force India skorumpovaného Vijaya Mallyju sa zmieta v neistote a postupne mu dochádzajú peniaze. Dlho sa vravelo o jeho predaji, ale stále sa nič nedialo. Tesne pred veľkou cenou Maďarska sa však pilot Sergio Perez, Mercedes a BWT rozhodli „poslať tím" do nútenej správy, pretože tím si neplnil svoje finančné záväzky.

„Nejde tu o môj plat," vysvetľoval Sergio Perez. „Snažíme sa týmto krokom zachrániť celý tím a prácu pre štyristo zamestnancov." Presnejšie povedané, tím sa dostal pod nútenú správu ešte v situácii, keď bol úplne funkčný a teda sa mohol predať ako fungujúci celok. Čo sa napokon aj podarilo.

Martin Trenkler;ren3626.jpg

Dá sa predpokladať, že to bol vopred dohodnutý krok s novými majiteľmi, pretože sa tak stalo len dva týždne od vyhlásenia nútenej správy. Mimochodom tú vykonáva tá istá spoločnosť, ako v prípade tímu Marussia. Rozdiel je iba v tom, že vtedy sa tím úplne rozpredal a teraz sa predal v celku. Pre F1 je to dobrá správa.

Martin Trenkler;ren2338.jpg

Novými vlastníkmi sa stalo konzorcium na čele ktorého stojí Lawrence Stroll. Ďalšími investormi sú podľa britských zdrojov Jonathan Dudman z Monaco Sports and Management, kanadský podnikateľ Andre Desmarais, podnikateľ v oblasti odevného priemyslu John Idol, telekomunikačný investor John McCaw junior, finančník Michael de Picciotto a Strollov obchodný partner Silas Chou.

Martin Trenkler;ren3677.jpg

Na rozdiel od tímu Williams, kde Stroll investoval aby jeho synáčik mohol jazdiť v F1, bude mať teraz v tíme Force India on hlavné slovo. Otecko Stroll je považovaný za veľmi schopného a silného obchodníka a to dáva tímu veľkú šancu na prežitie. Čo však bude s tímom Williams?

Martin Trenkler;ren3583.jpg

Je veľmi pravdepodobné, že Stroll rýchlo stiahne svoje investície z Williamsu a po odchode hlavného sponzora Martiny sa tradičný britský tím ocitne vo veľmi zlej situácii. Katastrofálne auto, katastrofálne výsledky, zlý manažment a chýbajúce peniaze ho môžu položiť na kolená. Dokonca sa špekuluje, že Stroll by mohol odísť ešte počas augusta do Force Indie, kde by mohol nahradiť Ocona.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri