Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Testy skončili. Ferrari najrýchlejšie!

Friday, 09. 03. 2018 - 19:19, Ľuboš Kašický   

Testy skončili. Ferrari najrýchlejšie!

V Barcelone zaparkovali v garáži posledný monopost. Teraz sa vyhodnotia dáta a začne sa baliť do Austrálie. O dva týždne nám začína nová sezóna F1 v Melbourne.

 


Veru zaujímavé boli tieto katalánske testy. Minulý týždeň si monoposty F1 obúvali takmer snehové reťaze a teraz zasa „vyzliekali tričká a ukazovali nabúchané svaly". Hm, len aby neboli pod nejakým dopingom. Veď napokon ani najrýchlejší čas Fernanda Alonsa dnes neuznali.

4d-fe3.jpg

Zdá sa však, že niekto si musel dokazovať svoje sebavedomie a niekto to vôbec nepotreboval. Evidentne najrýchlejšie časy počas tohto týždňa deklarovali červené bolidy z Maranella, no jedným dychom treba dodať, že na tých úplne najmäkších pneumatikách. Naopak elegantne strieborní chlapci zo Štuttgartu si išli svoje a nepotrebovali si niečo dokazovať na mäkších gumách. Mimochodom, Pirelli dnes oznámilo výber zmesí na veľkú cenu Španielska a jazdiť sa bude na medium, soft a supersoft. Žiadne ultra a hypersoft povzbudzovače sebavedomia. Mercedes teda už asi myslel na budúcnosť.

4d-me1.jpg

Faktom však ostane, že k priamej konfrontácii v Barcelone napokon nedošlo a môžeme sa iba domýšľať, kto je na tom pred Austráliou lepšie. Zaujímavé to však je v McLarene. Dnes mali zasa technické problémy a museli meniť motor. (Mimochodom, aj Renault dopoludnia stál pre problémy s prevodovkou). Stihli to však oveľa rýchlejšie, ako v stredu (už sa asi zapracovali) a naštvaný Fernando Alonso sa rozhodol na to poriadne dupnúť, aby si doprial nejaké tie endorfíny. V úplnom závere dokonca vypučil na časomiere čas pod 1:17s!?, no ukázalo sa, že si strihol trať a tak tento čas mu neuznali. Aj tak je však Španiel s druhým najrýchlejším časom dnes spokojný. Veď pod 1:18s to dal iba on a Kimi.

4d-mcl2.jpg

Inak celé testy pôsobili trochu nudným dojmom. Nemali sme žiadne „mimoriadky" a najlepší sa vyhýbali priamej konfrontácii. Všetci si poctivo splnili domáce úlohy a teraz už len šup do lietadiel a presunúť sa k protinožcom. Tam konečne dvihnú sukničky a ukážu, ako na tom sú v skutočnosti. Takže nezabudnite! Vzrušenie začína už o dva týždne!

4d-f1-results.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri