Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tempo diktovala Toyota, no na čele nocuje Hyundai

Friday, 26. 04. 2019 - 23:19, Ľuboš Kašický   

Tempo diktovala Toyota, no na čele nocuje Hyundai

V dramatickej prvej etape argentínskej súťaže sa tuho bojovalo o prvé miesto. V cieli sme čakali rozbehnutú Toyotu, no všetko bolo inak.

 

Veľmi dobre do piatkových rýchlostných skúšok, ktoré ešte boli poznačené búrkami predošlých dní, vstúpili chlapci z Toyoty. Hneď ráno sa o vedenie prihlásil Kris Meeke a stratil ho až na predposlednom úseku v druhej sekcii. Štafetu však prevzal pripravený kolega Ott Tänak, ktorý ako prvý odštartoval aj do záverečnej rýchlostnej skúšky. Estónec však urobil hodiny a nakoniec bude nocovať „iba“ na treťom mieste. Napokon najlepšie na tom je Thierry Neuville (hyundai).

ap-08-neuville.jpg

Už prvý dopoludňajší prejazd úseku Amboy – Yacanto (RS3) zrušili, pretože podmienky na trati boli veľmi zlé. Popoludní sa to asi zlepšilo, pretože usporiadatelia na trať posádky pustili a zjavne sa na tejto RS7 lámal chlieb. „Oplatilo sa nám, že sme včera večer pozorne naštudovali video z trate a vytipovali sme si miesta, kde bude najmenej blata,“ prezradil svoj recept Belgičan.

ap-01-3.jpg

Svojim dielom však k Neuvillovmu posunu ale prispeli hlavne „Toyoťáci“. Na inkriminovanej RS7-ke totiž mal problémy s trakciou Meeke a v nasledujúcom úseku zasa Tänak vytočil hodiny! Pred oboch sa tak na noc dostal nielen Neuville, ale aj s rozumom idúci Ogier (citroen). Tänak je tretí a Meeke štvrtý.

ap-03-tanak.jpg

V daných podmienkach však rozdiely ešte nie sú príliš veľké a v sobotu, kedy je na programe podobná dávka náročných kilometrov ako dnes, sa ešte môže udiať veľa vecí. Znova sa ide sedem meraných úsekov v dvoch sekciách. Štartuje sa približne o trinástej hodine nášho času a do cieľa budú posádky prichádzať niekedy okolo deviatej hodiny večer.

ap-06-ogier.jpg

leg1-res-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri