Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

Tempestini so Škodou Fabia R5 XIQIO Racing Teamu rumunským rally majstrom

Monday, 28. 09. 2020 - 19:35, Miroslav Majláth   

Tempestini so Škodou Fabia R5 XIQIO Racing Teamu rumunským rally majstrom

K predčasnému zisku rumunského rally majstra vyústila spolupráca slovenského XIQIO Racing Teamu a rumunskej súťažnej posádky Simone Tempestini – Itu Sergio jazdiaca na Škode Fabia R5.

 

fb Transilvania Rally

V priebehu uplynulého piatku a soboty (25. – 26.9.2020) sa konalo v poradí už piate kolo tohtoročných rumunských rally majstrovstiev. Podujatie Total Transilvania Rally 2020 zároveň v sebe skrývalo deviaty a desiaty súťažný deň v rámci bodovania v rumunských majstrovstvách. Po výbornom výkone, rovnako ako ďalších šesť bodovaných dní, sa aj toto podujatie stalo korisťou súťažnej posádky Simone Tempestini – Itu Sergio. K ich skvelému výkonu dopomohla aj Škoda Fabia R5 slovenského XIQIO Racing Teamu a v spolupráci s maďarským TRT Europe Kft., na ktorej dosiahli nielen víťazstvo na spomínanom podujatí, ale zároveň, v predstihu, aj rumunský majstrovský titul. V prípade Simoneho je to už piaty rumunský absolútny rally titul v priebehu šiestich rokov. V spolupráci s Itu je to už tretí majstrovský titul.

XIQIO Racing Team

„Som neskutočne rád, že práve na našom aute sa podarilo posádke Tempestini – Sergio vybojovať ďalší titul absolútnych rally majstrov Rumunska. Chcel by som im aj touto cestou zagratulovať k titulu a zároveň aj poďakovať za spoluprácu. Tá by sa však nekonala bez môjho maďarského kamaráta Tamas Tagaia a jeho TRT Europe Kft Teamu. Verím, že ešte niekedy v budúcnosti si spoluprácu opäť zopakujeme,“ povedal šéf XIQIO Racing Teamu Marián Mičák.

fb Transilvania Rally

Spokojný s víťazstvom, ale aj ziskom titulu bol samozrejme spokojný aj Simone Tempestini: „Som nesmierne šťastný, pretože som sa stal národným šampiónom v roku 2020 priamo u mňa doma, v domácom meste. Podarilo sa mi byť za posledných šesť rokov celkovo päťkrát absolútnym rally šampiónom, navyše trikrát za sebou so Sergiom, čo ma veľmi teší. Bola to ťažká súťaž, auto bolo naozaj špičkovo pripravené za čo by som chcel poďakovať XIQIO Racing Teamu. Radosť, ktorú pociťujeme, sa nedá opísať slovami.. Ďakujem všetkým za podporu.“

XIQIO Racing Team

Rumunský rally šampionát mal v tomto roku v pláne absolvovať celkovo šesť súťaží. To posledné sa však už konať nebude, keďže bolo zrušené.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri