Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tatry sa pôjdu bez divákov a mestského okruhu

Wednesday, 26. 05. 2021 - 14:21, Public relations   

Tatry sa pôjdu bez divákov a mestského okruhu

Najstaršia automobilová súťaž na Slovensku, 48. ročník RALLYE TATRY SLOVAKIA, sa uskutoční v nastávajúcom víkende 28. - 30. mája v okolí Popradu, Spišskej Novej Vsi a Kežmarku bez divákov. Pandemická situácia vzhľadom k chorobe COVID-19 na Slovensku, aj napriek značnému uvoľneniu opatrení, ešte nedovoľuje prítomnosť divákov na rýchlostných skúškach a v servisnej zóne. Kvôli prísnym opatreniam sa musel zrušiť aj atraktívny mestský okruh, ktorý sa mal uskutočniť v sobotu večer.

rts-2021-mapa-msr.jpg

Súťaž budú kvôli celosvetovej pandémii sprevádzať prísne epidemiologické opatrenia a nariadenia Vlády Slovenskej republiky. Organizátori z AOS klub Poprad nebudú kvôli šíreniu choroby covid-19 zriaďovať pozdĺž trate rýchlostných skúšok divácke miesta. Súťaž je organizovaná za dodržania záväzných hygienicko-protiepidemiologických podmienok pre konanie akcie. "Podujatie sa uskutoční bez prítomnosti platiacich divákov. Žiaľ covid stanovil prostredníctvom ministerstva zdravotníctva a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva presné podmienky, ktoré musíme dodržať. V žiadnom pripade nechceme, aby sme dali podnet k prípadnému vytvoreniu nového ohniska ochorenia koronavírusom. Veľmi nás mrzí zrušenie okruhu, ale nie sme schopní garantovať povinné rozostupy medzi divákmi. Naším hlavným záujmom je zdravie a spokojnosť všetkých zainteresovaných osôb na podujatí," povedal Stanislav Hanzeli, riaditeľ rally a predseda organizačného výboru Rallye Tatry Slovakia. Okrem toho sa počas aktuálneho ročníka neuskutoční ani ďalšie sprievodné podujatie, ktorým je obľúbená autogramiáda.

Tibor Szabosi;c30i3428-17.jpg

Od všetkých účastníci pretekov, vrátane činovníkov rally, členov i mechanikov súťažných tímov, usporiadateľov, časomeračov, ale aj zástupcovia médií bude organizátor vyžadovať Čestné prehlásenie o bezinfekčnosti. "V tejto súvislosti

 rts-2021-covid-plakat.jpg

bude k dispozícii MOM-ka (mobilné odberové miesto) na vykonanie antigénového testovania. To nesmie byť staršie ako 24 hodín. MOM-ka, ktorú nám poskytol hokejový klub HK Poprad, sa bude nachádzať blízko servisnej zóny, konkrétnejšie na parkovisku pri zimnom štadióne v Poprade. Pre všetkých účastníkov Rallye Tatry Slovakia bude mobilné odberové miesto v prevádzke vo štvrtok 27. mája od 13.00 h do  16.00 h a v piatok od 08.00 h do 13.00 h. Tlačivo "Čestné prehlásenie" bude k dispozícii na oficiálnej webovej stránke podujatia www.rallyetatry.sk v sekcii Posádky a v sekcii Press," dodal riaditeľ súťaže Hanzeli.

Tibor Szabosi;c30i5442-17.jpg

Zrušenie mestského okruhu v Poprade si vynútilo zmenu trate v závere sobotňajšej 1. etapy. Organizátori namiesto nočného okruhu pridali nočnú rýchlostnú skúšku Vikartovce (dĺžka 14,65 km), ktorú absolvuje celé štartové pole za použitia svetelných rámp. Po úprave trať pre štartové pole Majstrovstiev Slovenska meria spolu 774 km a obsahuje 11 rýchlostných skúšok na 5 úsekoch s názvami Novoveská Huta, Vikartovce, Magura, Veľká Lesná a Ihľany v celkovej dĺžke 145 km. Všetky zmeny a úpravy sú uvedené vo vykonávacích ustanoveniach číslo 1 na webových stránkach súťaže.

Tibor Szabosi;asf-2631-4.jpg

Ďalšie spravodajský servis v rámci 48. Rallye Tatry Slovakia 2021 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk a na facebookovom profile tatranskej rally.

Roman ORDELT, tlačový tajomník, 48. Rallye Tatry Slovakia 2021

Tibor Szabosi;c30i3276-17.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri