Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

TATRY RACING odštartuje sezónu v Levoči

Wednesday, 22. 01. 2020 - 17:00, Ľuboš Kašický   

TATRY RACING odštartuje sezónu v Levoči

Popradský tím TATRY RACING na zimné preteky v Levočských vrchoch nasadzuje skúsenú dvojicu Tomáš Polovka a Dano Turcsanyi.

 


Vlani patril mladý popradský tím TATRY RACING medzi najúspešnejšie tímy v populárnej rely sérii MiniRallyCupu. Tá sa v priebehu zimy premenovala na Motorsport Rally Cup, no zachovala si známu skratku MRC aj záujem súťažných posádok. Aj v tejto sezóne má popradský súťažný tím najvyššie ambície a preto nebude chýbať ani na štarte úvodného podniku sezóny MRC, ktorým je už pomaly tradičná Zimná Minirally Levoča.

Darius Blazejowski;dsc-3712-1.jpg

„Zvažujeme viacero možností štartu v práve začínajúcej sezóne, no MRC určite patrí medzi série v ktorých chceme štartovať,“ vraví šéf tímu TATRY RACING, Vlado Chovan. „Do Levoče tentoraz za náš tím vyštartuje iba posádka Tomáša Polovku a Dana Turcsanyho. Verím však, že chlapci potešia nás aj fanúšikov pekným výsledkom a vykročia úspešne do nového roku 2020.“

Tibor Szabosi;20191121-102635.jpg

Pre spišskú posádku sú to vlastne domáce preteky. „Z domu to máme približne dvadsať kilometrov a tak to jednoznačne považujeme domácu súťaž,“ usmieva sa vždy dobre naladený Tomáš Polovka. „Príde nás podporiť rodina aj priatelia a tešíme na príjemnú atmosféru. Súťaž dobre poznáme. Štartujeme tu už štvrtýkrát a ak sa udrží sneh, tak to budú zasa parádne preteky.“ Polovka bude štartovať znova na svojom Seate Ibiza spolu s Danom Turcsanyim. „Po nevydarenom štarte na Slovakia Ringu, kde sa nám pokazil motor, sme počas zimy pristúpili k výmene motora. Štart v Levoči preto bude ostrou skúškou funkčnosti nového agregátu. Verím, že všetko bude fungovať ako má a znova si dobre zajazdíme.“

Tibor Szabosi;c30i3342-18.jpg

Zimná Levoča sa tradične jazdí na snehu a podľa posledných informácii je na trati sľubná, niekoľkocentimetrová vrstva snehu. Súťaž je prakticky jediným rely podnikom sezóny na Slovensku, ktorý sa jazdí na pneumatikách s hrotmi. Centrom súťaže je obec Torysky, kde je umiestnené Riaditeľstvo súťaže (na Obecnom úrade). Servisný park je situovaný na lúke pred obcou Nižné Repaše. Usporiadatelia v tomto roku urobili výrazná krok dopredu, keď pripravili až päť rýchlostných skúšok a tá úvodná sa pôjde už v piatok večer o osemnástej hodine! To MRC v Levoči dodáva nielen nový rozmer, ale aj atraktivitu. V sobotu 25.januára sa potom pokračuje ďalšími dvoma sekciami po dve rýchlostné skúšky. Dohromady je teda v itinerári 25,6 kilometra meraných úsekov a spolu s prejazdami to sľubuje rovných päťdesiat kilometrov. Dodajme ešte, že sobotňajší štart je na programe už o deviatej hodine ráno.

tatryracing-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri