Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Tatranská rally ovládne v piatok OC Forum a centrum mesta

Thursday, 26. 05. 2022 - 23:13, Radovan Szabosi   

Tatranská rally ovládne v piatok OC Forum a centrum mesta

Priaznivci motoristického športu sa dočkali, SLOVAKIA RALLYE TATRY 2022 zdvihne v piatok 27. mája oponu štyridsiatehodeviateho ročníka.

Stredobodom diania bude Obchodné centrum Forum Poprad a centrum mesta na námestí Sv. Egídia v Poprade. Usporiadatelia z AOS klub Poprad pripravili pre všetkých fanúšikov autogramiádu popredných posádok a podvečer prebehne slávnostný štart pretekov. Všetkých vás pozývame na popradské námestie.

Tibor Szabosi;asf-2178-4.jpg

Všetko odštartuje už o 15. hodine zaujímavá akcia, v priestoroch slávnostného štartu na Námestí Sv. Egídia v Poprade. Pri OC Forum sa predstavia bezmotorové minikáry. Priblížia ich známi rally jazdci Vlado Palko a Peter Danielis, obaja z Košíc. Minikáry patria k motoristickým športom, hoci žiaden motor nemajú. Preto sú najekologickejším (aj najlacnejším) motoristickým športom. Minikáry sa pohybujú iba vďaka gravitačnej sile, pretekári jazdia z kopca dole. Hore sú potom minikáry vytiahnuté väčšinou na lane za traktorom. Tento šport je určený predovšetkým pre deti (od 4 rokov) a mládež, ale venujú sa mu aj dospievajúci a dospelí. Učí jazdcov reagovať na šmyky a predovšetkým pretekári získavajú cit pre brzdenie a precízne šoférovanie. Prispieva aj k dopravnej výchove a rozvíja ich technickú tvorivosť a súťaživosť v duchu fair-play. Poskytuje veľmi dobré základy pre ďalšie motoristické disciplíny ako sú motokáry, automobily, formule… Vedie deti k zručnostiam za volantom, pripravuje ich na riadenie automobilov, dáva im základy ako zvládnuť šmyky, ako prispôsobiť rýchlosť v závislosti od stavu vozovky a veľa iného. Naučia sa vymieňať pneumatiky a iné technické zručnosti. Zároveň sa venujú niečomu zaujímavému, s čím sa môžu pochváliť, ukázať kamarátom vyhrané trofeje. A v neposlednom rade – deti strávia víkendy s rodičmi a priateľmi. Minikárová sezóna sa začína koncom apríla a končí v septembri. Preteky minikár sa organizujú po celom Slovensku, Česku, ale aj celej Európe. Zatiaľ čo v západnej a východnej Európe sa jazdí iba zjazd, na Slovensku a v Čechách sa jazdí predovšetkým slalom.

Tibor Szabosi;asf-2241-2.jpg

Od 16.30 h prebehne vo Forume (1. poschodie – Eventova zóna) fanúšikmi obľúbená autogramiáda najlepších jazdcov, medzi ktorými nebudú chýbať známe tváre a aj domáce posádky. Usporiadatelia pozvali celkom desať posádok, chýbať nebude šesťnásobný slovenský, dvojnásobný poľský absolutný majster a štvornásobný víťaz Rallye Tatry Grzegorz Grzyb z Poľska, ďalej víťaz Tatier z roku 2013 Jaroslav Melichárek, Karel Trněný z  Českej republiky, Tomáš Kukučka, Vladimír Hanuš, Vlastimil Majerčák a Dominik Benček. Fanúšikom sa predstaví aj legenda rallyového športu na Slovensku spolujazdec Emil Horniaček alebo „historik“ Lukáš Klust. Vybrané posádky vás budú čakať s pripravenými podpisovými kartami a ďalšími suvenírmi.

Tibor Szabosi;asf-2268-2.jpg

O 17. hodine sa na štartovnej rampe predstavia vozidlá nadupané koňmi pod kapotou, ale nebudú to hneď na úvod rally špeciály. Svojich krásavcov nám ukážu majitelia luxusných špičkových áut ako sú Porsche, Ferrari, Lamborgini a iné. Neuvidíme ich iba na slávnostnom štarte. Svoj výkon divákom predvedú aj v sobotu na trati obľúbeného mestského okruhu ActiveAuto v Poprade, tesne pred štartom súťažných vozidiel na rýchlostnej skúške Poprad, pri obchodných centrách Tesco, Asko a OBI. Od 17.15 h sa  na štartovnej rampe počas piatkového popoludnia objavia posádky 5. GREEN SLOVAKIA RALLYE TATRY 2022, jazdy pravidelnosti vozidiel s elektrickým a hybridným pohonom. Zlatý klinec dňa príde úderom 18. hodiny, kedy čaká slávnostný štart posádky 49. SLOVAKIA RALYE TATRY 2022 Majstrovstvá Slovenska v rally, po nich prídu na rad súťažiaci v rámci seriálu Slovenský rally pohár, Regionálny rally pohár a Rallyškoly.

Tibor Szabosi;20190503-161914.jpg

Ďalší spravodajský servis v rámci 49. Rallye Tatry Slovakia 2022 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk, na facebookovom a instagramovom profile.

Slavomír PETRUS, Roman ORDELT, tlačové stredisko 49. Slovakia Rallye Tatry 2022

Tibor Szabosi;asf-2223-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri