Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tarquini si vyskúšal Hyundai i20 Coupe WRC

Thursday, 11. 07. 2019 - 10:00, Ľuboš Kašický   

Tarquini si vyskúšal Hyundai i20 Coupe WRC

Úradujúci šampión WTCR sa prvýkrát povozil na štrku a šotoline a priznal, že mal strach aj na sedadle spolujazdca.

 

Hyundai Motorsport má v súčasnosti svoje vozidlá na špičke v Majstrovstvách sveta rely, ale aj vo Svetovom pohári cestovných vozidiel na okruhoch. WRC šampionát má po súťaži na Sardínii teraz niekoľko týždňov prestávku, ktorú využil aj Hyundai, aby absolvoval nejaké testy. Na jednom z nich si do kokpitu súťažného špeciálu, ktorý mimochodom na Sardínii obsadil prvé a tretie miesto (Sordo a Mikkelsen), posadili úradujúceho šampióna WTCR i šéfa továrenského tímu, Andrea Adama.

hyu-tarq2.jpg

Za volantom sedel Andreas Mikkelsen, ktorý najprv Gabriele Tarquiniho povozil ako spolujazdca a potom ho nechal vyskúšať svoj rely špeciál. „Prvýkrát som jazdil na štrku a šotoline. Bol som z toho úplne ohromený! Zrýchlenie, radenie, brzdenie, to ako sedí auto na trati, to je celkom odlišný štýl jazdy, aký poznám ja z okruhov. Je to veľmi pôsobivé,“ priznal aj tak skúsený pretekár, akým je veterán Tarquini. „Nechápem, ako môže Andreas jazdiť tak chladnokrvne. Ja som dokonca aj na sedadle spolujazdca mal strach. Je to niečo úžasné a verím, že si na tom ešte niekedy zajazdím.“

hyu-tarq3.jpg

Tarquinimu sa tento rok v kokpite WTCR tak nedarí, ako vlani. Na obhajobu titulu to nevyzerá a tak si Talian užíva aj takéto príležitosti. Po Slovakiaringu sa karavána WTCR stihla už predstaviť na holandskom Zandvoorte, nemeckom Nurburgringu a uplynulý víkend aj v portugalskom de Vila Real. A zatiaľ, čo Tarquini až trikrát preteky nedokončil, tak jeho tímový kolega Norbert Michelisz dvakrát zvíťazil a z priebežne druhého miesta šampionátu bude určite atakovať tohtoročný titul.

low-sordo-1.jpg

hyu-tarq1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri