Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tänak znova bližšie k titulu!

Sunday, 06. 10. 2019 - 15:19, Ľuboš Kašický   

Tänak znova bližšie k titulu!

Dve súťaže pred záverom sezóny Majstrovstiev sveta v rely zvýšil Estónec Ott Tänak svoj náskok na Ogiera už na 28 bodov a mieri za svojim prvým titulom.

 

„Bol to náročný a dlhý víkend pod veľkým tlakom,“ priznal uvoľnenie v cieli víťazný pilot Toyoty. „Náskok desať sekúnd nebol veľký a musel som ísť neustále na limite. Bolo to naozaj ťažké, ale teraz sa cítim úžasne. Do záveru šampionátu síce zostávajú dve súťaže a stať sa môže ešte čokoľvek, no budeme bojovať až úplne do konca,“ potvrdil odhodlanie Ott Tänak, ktorý nielenže zvíťazil v celej súťaži, ale berie si aj plný počet extra bodov za Power Stage.

toyo01.jpg

Sebastien Ogier na citroene sa vypol k v závere k peknúmu výkonu a berie z Power Stage body za druhé miesto, no na Thierry Neuvilla (hyundai) už nestačil a celkovo skončil až tretí. Aj vďaka tomu Tänak zvýšil svoj náskok v šampionáte. Treba však povedať, že dnešných 38 ostrých kilometrov bolo ešte skrátených po zrušení päťkilometrovej RS20-ky a poradie sa oproti včerajšiu už veľmi nemenilo. Prvé štyri miesta zostali nezmenené a na piatom mieste došlo k zmene, keď Mikkelsen (hyundai) za sebou neudržal Evansa (ford). Za vymenovanou elitnou šesticou zostali už len priepastné rozdiely a Tidemand na Fieste WRC strácal na siedmom mieste divokých 4,5 minúty na šiesteho Mikkelsena.

citro01.jpg

Pekný výsledok vezú škodovky do Mladej Boleslavi, pretože Kalle Rovanpera zvíťazil vo WRC2 PRO a celkovo bol najrýchlejší aj Triede RC2 vozidiel kategórie WRC2. Týmto výsledkom si definitívne v predstihu zabezpečil titul majstra sveta WRC2 PRO a vystrieda na tróne Jana Kopeckého, ktorý došiel aj napriek sobotňajšej „streche“ na druhom mieste vo WRC2 PRO. Kategóriu WRC2 súkromníkov však vyhral dobre známy Petter Solberg s Philom Millsom na VW Polo GTI R5, ktorí celkovo skončili v RC2 na druhom mieste za Rovanperom.

sko03-1.jpg

O tri týždne pokračuje šampionát predposledným podnikom v Španielsku, ktoré sa bude lúčiť so svojim miestom v kalendári WRC. Tänak má dve súťaže pred koncom 240 bodov, Ogier 212, Neuville 199, Mikkelsen 102, Meeke 98, Evans 90, Latvala 84, Lappi 83,... Medzi značkami je prvý Hyundai s 340 bodmi, pred Toyotou 332, Citroenom 278 a Fordom 200 bodov.

Pozrite si výsledky súťaže vo Walese.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri