Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tänak vyhral v Turecku a útočí na titul!!!

Sunday, 16. 09. 2018 - 13:54, Ľuboš Kašický   

Tänak vyhral v Turecku a útočí na titul!!!

Dabl vyniesol Toyotu do čela Pohára konštruktérov! Ogier s Neuvillom sa držia za hlavu. Ich zaváhanie a hetrik Estónca môže rozhodnúť boj o titul.


Nedá sa to inak povedať. Turecká rely bola totálna divočina. Šialené podmienky vytrápili všetky posádky a poriadne pomiešali ambíciami. Mäkinen vynikajúco udržal na uzde divokého a sebavedomého Otta Tänaka a ten sa mu odmenil tretím víťazstvom v rade! „Bola to veľmi ťažká súťaž," priznáva Estónec. „V piatok sme vedeli, že ak budeme niekde na 5-6 mieste, tak budeme radi. Rovnako sme však vedeli, že toto je rely, kde nevyhrávajú najrýchlejší, ale najchytrejší. Odjazdili sme bezchybnú súťaž a priniesli ocenenie za úsilie, ktoré do toho celý tím vložil."

Copyright manufacturer;tgr-0006-46.jpg

Pilot Toyoty síce tvrdí, že vôbec nemyslí na majstrovský titul a naďalej len bude pokračovať jazdiť čo najlepšie. Je to však len vnútorná ochrana pred vonkajším tlakom. Faktom totiž je, že tretie víťazstvo v rade ho vystrelilo medzi Neuvilla a Ogiera na druhé miesto priebežného poradia. Neuville má 177 bodov, Tänak 164 a Ogier 154 bodov. Tri podniky pred koncom sezóny je teda všetko otvorené, no už sa nám črtá, kde je forma jednotlivých tímov.

Copyright manufacturer;tgr-0034-38.jpg

Po včerajšej katastrofe, ktorá „zrušila" Neuvilla aj Ogiera sa obaja sústredili dnes už iba na body z Power stage. V tomto ohľade bol dnes lepší Thierry Neuville (hyundai), ktorý nadelil Sebovi Ogierovi (ford) takmer dve sekundy. „Išli sme na doraz. Bojujeme o titul s tvrdými chlapcami nad ktorými nie je ľahké vyhrať. Boli sme najrýchlejší a viedli sme. Malá chybička nás zastavila. Som sklamaný, no spolu s tímom vyhrávame a spolu s tímom aj prehrávame," skonštatoval smutný Belgičan, ktorý sa chce rýchlo oklepať z tureckého sklamania.

Copyright manufacturer;2018turkey-aus-4325.jpg

Toyota výborne zvládla celý víkend. Víťazstvo Tänaka potvrdil druhým miestom Jari-Matti Latvala a tím vedený Tommi Mäkinenom je zrazu v čele priebežného poradia Majstrovstviev sveta značiek (Pohára konštruktérov)! Nuž tu treba rovno povedať, že toto asi čakal málokto. Hyundai má fantastické auto a fantastických pilotov a po predošlých neúspechoch mu už všetci želáme titul. Toyota je však úžasná a mení celú situáciu. Teraz poradie vyzerá nasledovne: Toyota 284 bodov, Hyundai 279, M-Sport Ford 244 a Citroen 169 bodov.

Copyright manufacturer;20180091267-al.jpg

Poďme však aj na kategóriu WRC2. Posádka Jan Kopecký a Pavel Dresler udržala svoju tohtoročnú nepremožiteľnosť. Jedenásť a jedenásť víťazstiev! BRAVOOO!!! A pretože Kopeckého tímový kolega a súper v boji o titul, Pontus Tidemand súťaž nedokončil, tak má česká posádka náskok už 32 bodov do konca šampionátu. Tím Škoda Motorsport rozhodla, že dá obom svojim posádkam rovnakú šancu v počte štartov. Zo zákulisia sa k nám však dostala správa, že Tidemand by mal v závere sezóny dostať ešte o jeden štart viac na novom VW Polo R5. Je to vraj koncernové rozhodnutie, no ak je to pravda, tak by to Švédovi dávalo ďalšiu šancu zmazať nevydarený štart v Turecku a Kopeckého by to mohlo stáť titul. Ale počkajme si, či sa táto informácia potvrdí.

skoda2-jan.jpg

Majstrovstvá sveta v rely majú teraz tri týždne prestávku po ktorej súboj pokračuje klasikou vo Walese počas prvého októbrového víkendu.

Pozrite si výsledky



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri