Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tänak mieri za nemeckým víťazstvom

Saturday, 18. 08. 2018 - 21:18, Ľuboš Kašický   

Tänak mieri za nemeckým víťazstvom

Koncentrovaný pilot Toyoty Ott Tänak v náročnej druhej etape svoj náskok na čele súťaže zvýšil aj napriek tomu, že dnes nezajazdil ani jeden najrýchlejší čas.


Po včerajšku navnadení diváci lemovali dnes v davoch aj druhú etapu. Dnes sa mal lámať chlieb. Osem meraných úsekov videlo šesť rôznych víťazov a aj keď líder Tänak ani raz nezasvietil na prvom mieste, tak si konštantným bezchybným výkonom kontroloval pozíciu a svoj piatkový náskok ešte zdvojnásobil! „Bol to veľký boj. Išiel som na doraz a vôbec sa mi nešlo dobre," tvrdí však v cieli pilot Toyoty.

Copyright manufacturer;tgr-0006-42.jpg

No čo mal vravieť Sebastien Ogier, ktorý sa naozaj snažil, ale druhý prejazd tankodromom mu priniesol defekt a výmenou kolesa stratil takmer dve minúty? „Nechápem čo sa stalo," krútil hlavou Francúz. „Išiel som rovnakú stopu, ako predtým. S kameňmi je to však vždy veľká lotéria." Po tomto incidente na RS13 Ogier klesol z druhého miesta na deviate a hoci kontroval najlepším časom na nasledujúcom úseku RS14, tak deň uzatváral len na siedmom mieste.

Copyright manufacturer;nk2018009310.jpg

Snažil sa aj Thierry Neuville (hyundai), no jednoducho nestačil. „Auto nefunguje dobre. Niekedy nebrzdí a ja nemám tempo," vyhováral sa Belgičan. Stále však je na tom lepšie ako Ogier, keď nocuje na štvrtom mieste.

Copyright manufacturer;2018germany-fd-221.jpg

Príjemným prekvapením je niekdajší asfaltový špecialista Dani Sordo, ktorý dnes vyhral tri merané úseky a zrazu sa ocitol na druhom mieste. „Cítil som sa komfortne celý deň a zatlačil som na to. Viac sme však už nevedeli urobiť," povedal Španiel.

skoda1-kalle.jpg

Dnes to bolo zaujímavé aj vo WRC2. Líder Kopecký (Fabia R5) chytil defekt  už na druhej rýchlostnej skúške a prepadol sa na deviate miesto. Lenže problémy mali aj jeho súperil. Camilli (Fiesta R5) mal v závere technické problémy, Lefebvre (C3 R5) poškodil auto a Kajetanowicz (Fiesta R5) jednoducho nestačil. Na čele sa tak po poslednej sobotňajšej ereske ocitol Kalle Rovanpera (Fabia R5)! Kopecký je tretí so stratou necelých šiestich sekúnd. Všetko je teda otvorené a zajtra sa bude do posledných metrov rozhodovať, kto získa najviac bodov do šampionátu.

Zajtra nemecká súťaž vyvrcholí poslednou treťou etapou, ktorá má na programe len tri merané úseky, no tie znamenajú dlhých 72 kilometrov. Stať sa teda môže naozaj všetko.

Priebežné poradie po 2.etape:
1. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris 2hr 23min 27.1sec
2. D Sordo / C Del Barrio ESP Hyundai i20 + 43.7sec
3. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris + 44.5sec
4. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 52.5sec
5. E Lappi / J Ferm FIN Toyota Yaris + 58.8sec
6. A Mikkelsen / A Jaeger NOR Hyundai i20 + 1min 50.7sec
...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri