Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tänak kráča za piatym víťazstvom

Friday, 23. 08. 2019 - 22:00, Ľuboš Kašický   

Tänak kráča za piatym víťazstvom

Jediným, kto Estóncovi dnes stačil bol Belgičan Thierry Neuville.

 

„Išlo presne, ako som očakával. Rýchle eresky a malé rozdiely,“ konštatoval v cieli prvej etapy Ott Tänak, jazdiaci na Toyote Yaris. „Thierry ide výborne, no v rely nikdy nevieš, či dôjdeš. Bude to veľká bitka. Zajtra bude veľmi náročný deň a veľa napovie.“ Estónec vedie po prvej etape iba o 2,8 sekundy pre Neuvillom (Hyuindai i20), ktorý ako jediný dokázal dnes ukradnúť dvakrát najrýchlejší čas v rýchlostnej Tänakovi. „Deň sa nám vydaril. Cítil som sa v aute veľmi dobre, zvlášť popoludní. Zajtra však bude oveľa ťažší a dlhší deň,“ uvedomuje si Belgičan.

toy03-5.jpg

Zaujímavé je, že dnes Sebastien Ogier buď nestačil, alebo sa držal vzadu. Skôr to však bude prvý prípad. „Dal som do toho všetko, ale aj tak strácam veľa času,“ pohmkával si Francúz jazdiaci na francúzskom Citroene. Dvadsaťdva sekúnd je však naozaj dosť na takej rýchlej súťaži, akou je nemecká rely. Lenže zajtra to naozaj môže byť úplne inak a uvidíme, kto s týchto troch ašpirantov na titul dokáže nechybovať.

ci04-3.jpg

Z ostatných Lappi točil hodiny, Sordo mal problémy s prevodovkou, chybovali aj Latvala a Mikkelsen. Všetci sú však stále v hre. Vo WRC2 zreje Kalle Rovanperä, ktorý je najrýchlejší zo všetkých er-pätiek a aj úradujúci šampión stráca takmer dvadsať sekúnd.

hy05-4.jpg

V sobotu čakajú na posádky tri sekcie a osem meraných úsekov. Náročný tankodrom bude určite riediť štartové pole. Spolu je to poriadnych 158 ostrých kilometrov. Štartuje sa ráno o ôsmej a končí až večer okolo deviatej.

Priebežné výsledky si pozrite tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri