Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tänak jazdí v životnej forme!

Friday, 17. 08. 2018 - 21:54, Ľuboš Kašický   

Tänak jazdí v životnej forme!

Už v prvej etape nemeckej rely zavelili do útoku Ogier s Neuvillom, no bezchybný Tänak bravúrne odoláva. Vie, že na rýchlom asfalte môže rozhodnúť každá drobná chybička.


Keď Tänakova toyota lietala po fínskej šotoline, tak sme si mysleli, že na nemeckom asfalte sa situácia zmení. Estónec Ott Tänak je však evidentne v životnej forme a toyota to zvláda aj na asfalte, aký je v Nemecku.

Copyright manufacturer;2054866-obp02f0ekf.jpg

Úzke kľukaté asfaltky v moselských viniciach boli dnes vraj poriadne šmykľavé, čo nevyhovovalo to každému. Popoludní dokonca zapršalo. Najviac sa sťažoval líder priebežného poradia majstrovstiev sveta, Thierry Neuville. „Mali sme problémy s trakciou, no verím, že na zajtrajšom drsnom povrchu to bude lepšie," vravel v cieli Belgičan jazdiaci pre Hyundai. Neuville však menil počas popoludňajšieho servisu prevodovku a jeho časy sa držali „len" na treťom mieste.

Copyright manufacturer;2018germany-fd-115.jpg

Vpredu absolútne kraľoval Ott Tänak, ktorý v piatok zajazdil najrýchlejšie časy vo všetkých meraných úsekoch, okrem toho prvého. Ten mu ukradol motivovaný Sebastien Ogier (ford). „Je nesmierne ťažké bojovať s Ottom a jeho toyotou. Auto je však ok a vylepšený aero balík funguje dobre," udobroval si tím Ogier, ktorý sa vo Fínsku sťažoval na nefungujúce vylepšenia.

Copyright manufacturer;ro18wrc09ger625.jpg

Absolútna spokojnosť však vládne v Toyote. „Šesť najrýchlejších časov zo siedmych je brilantný výkon," chváli svojho pilota aj šéf Tommi Mäkinen. „Vyzerá to, že Ott je v absolútnom súlade s autom a všetko ide ľahko. No nie je to také jednoduché. Ott predvádza fantastický výkon a úročí prácu celého tímu."

Copyright manufacturer;tgr-0007-43.jpg

„Perfektný deň, no stále je to tesné," konštatuje vedúci pretekár štartového poľa, Tänak. „Išli sme čisto a auto funguje fantasticky. Všetko je však pre mňa s novým autom nové. Rýchlo si však zvykám. Držíme rýchlosť aj rytmus jazdy. Dnes popoludní zapršalo a zmenil sa grip vo všetkých zákrutách. Napriek tomu sme však neurobili žiadnu chybu. Sobota bude ale ešte ťažšia. Bude náročná hlavne na koncentráciu."

Copyright manufacturer;tgr-0016-41.jpg

Vo WRC 2 podľa očakávania vedie Kopecký s Dreslerom. Nie však tak presvedčivo, ako sme čakali. „Urobili sme zopár malých chýb a tu sa počíta aj každá drobná chybička," hnevá sa na seba Honzo Kopecký, ktorý vie, že v Nemecku musí vyhrať, ak chce pomýšľať na majstrovský titul.

skoda2-jan.jpg

V sobotu na posádky čaká notoricky známy vojenský priestor Baumholder s obávaným tankodromom (Panzerplatte). Práve tento úsek je najdlhší v tomto ročníku nemeckej súťaže a očakáva sa, že bude prehovárať do konečného poradia. Štartuje sa ráno pred deviatou a končí večer okolo ôsmej.

Priebežné poradie po 1.etape nemeckej rely 2018:
1. Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 59m22.6s
2. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +12.3s
3. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +27.4s
4. Elfyn Evans/Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +37.8s
5. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +38.8s
6. Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +42.7s
7. Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +42.8s
8. Craig Breen/Scott Martin (Citroen C3 WRC) +58.0s
9. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +59.0s
10. Teemu Suninen/Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +1m21.4s
...
13. Jan Kopecký/Pavel Dresler (Škoda Fabia R5) + 4m44.2s

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri