Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Takmer dokonalé, ...

Saturday, 13. 07. 2019 - 11:24, Public relations   

Takmer dokonalé, ...

Bol to takmer zhodný obraz s predošlými pretekmi. Patrick Schober jazdí so svojou malou formulou König uprostred silného pretekárskeho poľa a drží sa v jeho strede. Takto to bolo aj počas víkendu v Histo Cupe na Pannoniaringu. Patrick Schober už vo voľnom tréningu predviedol na horúcom maďarskom asfalte časy, ktoré v tejto malej triede ešte nikto nezajazdil.

pannoniaring-histo-patrick-schober-1-1.jpg

A to, Patrick Schober pozná túto trať len z časti. Z predchádzajúceho roka tam odjazdil s iným autom len 15 kôl. Tak to bolo aj v rozhodujúcich etapách tohto pretekárskeho víkendu – ale poporiadku... Kvalifikácia a preteky v sobotu išli podľa plánu, v celkovom poli bol v prednej polovici a v jeho triede zďaleka na prvom mieste. Nedeľa ukázala niektoré nezrovnalosti.

pannoniaring-histo-patrick-schober-2-2.jpg

V motoristickom športe, nie vždy všetko funguje ako hodinky. V kvalifikácii opäť P1, ale Patrick chcel svoj čas ešte krátko pred koncom topnúť. Spomalil, nechal si priestor aby zabránil premávke a 3 minúty pred koncom kvalifikácie šiel do posledného kola. Áno, bolo to super kolo, až do poslednej zákruty. Nanešťastie tam bol nepozorný vodič, ktorý má spätné zrkadlá na svojom aute len na skrášlenie a naokolo neukázali žiadne modré vlajky.

pannoniaring-histo-patrick-schober-3-3.jpg

Preteky v nedeľu začali skoro tak, ako sa očakávalo s dobrým štartom a niektorými útokmi na "veľké a silné" monoposty. Bohužiaľ po 4 kolách už nemohol naplno útočiť. Patrickov  malý motor s objemom 1400 centimetrov kubických začal štrajkovať a nechcel poskytnúť svojich 120 koní úplne v celom rozsahu. Vina bola, ako sa ukázalo, v sekundárnom palivovom čerpadle, ktoré neuvoľnovalo požadovaný tlak paliva. Patrick sa snažil ako mohol, no i napriek poruche prešiel cez cieľovú čiaru ako druhý vo svojej triede.

pannoniaring-histo-patrick-schober-5-5.jpg

Ďalším krokom sú domáce preteky Patricka Schobera v polovici augusta na Slovakia Ringu, kde chce opäť zabodovať a znovu presvedčiť.
Sme presvedčení, že uspeje.

pannoniaring-histo-patrick-schober-4-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri