Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Symbolická slovenská bodka za sezónou

Thursday, 08. 11. 2018 - 10:20, Ľuboš Kašický   

Symbolická slovenská bodka za sezónou

Ani tento rok posádka bratov Melichárkov, jazdiaca za tím Zaneti Motorsport, nechýbala na už tradičnej Auto Show na Slovakia Ringu. A ani tento rok veru nesklamala.


„Za tých zopár rokov, čo sa to koná sa z toho pomaly stáva tradícia a preto sa sem celkom radi vraciame. Tento rok sa navyše vydarilo počasie a užili si to nielen posádky, ale aj diváci. A tak to má byť, si myslím," spokojne si pohmkával Jaroslav Melichárek, ktorý do exhibičnej súťaže nastúpil na svojom Forde Fiesta WRC.

Michal Bobko;dsc4566-3.jpg

„Žiaľ, tohtoročná sezóna sa nám príliš nevydarila, no chuť sme si aspoň trochu napravili nedávnym úspešným štartom vo Vsetíne. A asi aj preto sme sa tešili na tento štart na Auto Show," priznal Jaro Melichárek. Na sedadle spolujazdca sa tentoraz vedľa neho striedali bratia Erik Melichárek s Petrom Melichárkom. „V piatok som jazdil s Erikom a potom v sobotu, v súťažných jazdách, ho vystriedal Peter. Na oboch sa viem spoľahnúť a na takomto podujatí je to hlavne o tom, aby sme nezablúdili na trati. Takže sme si to skôr užívali, ako pretekali," pokračuje úprimne Jaroslav Melichárek.

Tibor Szabosi;c30i1163-17.jpg

Aj keď to mnohí nepriznajú, tak pravdou zostane, že sa aj na takýchto exhibíciách naháňajú za sekundami. Na rozdiel od ostatných si to však Melichárkovci užívajú viac a čas neriešia. Ak sa vydarí, tak to len poteší. Nie je to však to najdôležitejšie. Najdôležitejšie na takomto podujatí je predsa zabávať divákov, povoziť partnerov a priateľov a popritom si aj dobre zajazdiť. A Melichárkovcom sa toto všetko podarilo.

Tibor Szabosi;c30i1138-14.jpg

„Jazdilo sa na dve ostré súťažné jazdy, ktorých čas sa spočítal. Tretia sobotňajšia rýchlostná skúška bola síce povinná, ale čas už nebol dôležitý," vysvetľuje priebeh sobotňajšieho zápolenia na kľukatej trati Slovakia Ringu Jaro Melichárek. „Na prvej jazde sme urobili malú chybu a skončili sme na šiestom mieste. V druhej jazde sme potom boli tretí a tak súčet časov nás posunul na štvrté miesto. Pobavilo nás to, lebo práve štvrté miesto bolo pre nás v uplynulej rely sezóne „charakteristické". Symbolicky sme teda sezónu zapichli na tomto mieste," smeje sa Jaro, no razom dodáva. „Veríme však, že tá nasledujúca sezóna bude vydarenejšia."

Michal Bobko;dsc2983-1.jpg

Tím Zaneti Motorsport teda správne pojal štart na exhibičnom podujatí tak, ako sa to má. Užíval si a Auto Show bola pre tím hlavne o zábave a stretnutí s priateľmi, partnermi a kolegami. O priateľských debatách, na ktoré počas náročnej sezóny nie je príliš veľa času.

zaneti-banner2.jpg

zaneti-banner3.jpg

Michal Bobko;dsc4465-1.jpg

Celú galériu tímu si môžete pozrieť tu



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri