Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Svetový pohár cestovných automobilov opäť čoskoro na Slovensku!

Friday, 25. 09. 2020 - 09:37, Public relations   

Svetový pohár cestovných automobilov opäť čoskoro na Slovensku!

Svetoví majstri volantu sa po roku opäť vracajú na okruh SLOVAKIA RING. Vrcholné podujatie našej motoristickej sezóny dostalo zelenú: OMV MaxxMotion WTCR - FIA Svetový pohár cestovných automobilov k nám zavíta už 10. a 11. októbra 2020.

Svetový pohár WTCR patrí každoročne k tomu najzaujímavejšiemu, čo láka divákov na náš autodróm pri Orechovej Potôni, ale aj k televíznym obrazovkám. Len minulý rok videlo preteky dokopy 506 miliónov divákov na 75 rôznych televíznych kanáloch v 185 krajinách, zatiaľ čo sociálne médiá WTCR sleduje až 1,3 mil. ľudí.

2-166.jpg

Pochopiteľne, tento ročník bude iný: kvôli všeobecným nariadeniam (COVID-19) budú otvorené iba vybrané tribúny a s obmedzeným počtom divákov (lístky budú čoskoro v predpredaji na www.slovakiaring.sk) a za prísnych hygienických opatrení. Zatvorený (pre verejnosť aj médiá) bude tiež paddock - zákulisie a parkovisko pretekárskych tímov.

Oneskorená sezóna WTCR napokon začala len nedávno - 12. a 13. septembra na belgickom okruhu Zolder počas WTCR Race of Belgium. V prvých pretekoch sa z víťazstva tešil Argentínčan Néstor Girolami (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport, Honda Civic Type R TCR). Druhý skončil bývalý svetový šampión Švéd Thed Björk (Cyan Racing Lynk & Co, Lynk & Co 03 TCR) a tretí Girolamiho tímový kolega Attila Tassi z Maďarska. Pohár nezávislých jazdcov ("WTCR Trophy" - bez fabrickej podpory automobiliek) vyhral populárny Holanďan Tom Coronel (Comtoyou DHL Team Audi Sport, Audi RS 3 LMS).

3-120.jpg

Akčný víkend napokon zakončili druhé napínavé preteky, v ktorých dominoval Francúz Yann Ehrlacher (Cyan Racing Lynk & Co, Lynk & Co 03 TCR). Druhú priečku získal jeho legendárny strýko a tímový kolega - štvrnásobný Majster sveta Yvan Muller. Tretie miesto obsadila opäť čínska automobilka Lynk & Co so Santiagom Urrutiom z Uruguaja. Pohár nezávislých jazdcov tentokrát padol do rúk Belgičanovi Gillesovi Magnusovi (Comtoyou DHL Team Audi Sport, Audi RS 3 LMS). Priebežné poradie vedie Ehrlacher pred Girolamim a Mullerom.

Druhé podujatie sezóny pokračuje tento víkend na 25-km severnej slučke Nürburgringu v nemeckom pohorí Eiffel.

4-96.jpg

SLOVAKIA RING a náš Race of Slovakia ponúkne dvojdňové podujatie, vrcholom ktorého bude troje pretekov v nedeľu 11. októbra. Podujatie podporí aj samostatná dvojica pohárových seriálov Inter Cars MX-5 Cup a FIA Swift Cup Europe. Program WTCR začne dvoma sobotňajšími voľnými tréningami, po ktorých nasleduje trojdielna kvalifikácia (Q1, Q2, Q3). Tá je po novom aj bodovaná.

Q1 trvá 20 minút a najrýchlejší piati získavajú majstrovské body (5-4-3-2-1). Do Q2 sa dostane len top 12 jazdcov. Najrýchlejší z Q1 získava prvé miesto na štarte pre prvé preteky (Race 1). Kvalifikácia Q2 trvá 10 minút a neboduje sa. Do Q3 sa dostane len top 5 jazdcov. V kvalifikácii Q3 vyjdú jazdci na trať po jednom a k dispozícii majú jediné merané kolo. Najrýchlejší v Q3 získa pole position do tretích pretekov (Race 3) a títo piati zároveň získavajú ďalšie body (5-4-3-2-1).

5-64.jpg

Race 1: do prvých pretekov odštartujú v konečnom poradí kvalifikácie Q1.
Race 2: pozície 1 až 10 celkového poradia kvalifikácie odštartujú v obrátenom poradí.
Race 3: Top 5 pozícií z kvalifikácie Q3, za nimi 6.-12. miesto podľa výsledkov Q2 a zvyšok poľa podľa výsledkov Q1.

Race 1 a 2 sú vypísané na 9 kôl, Race 3 na 11 kôl. Šprintový charakter napínavých pretekov tak sľubuje opäť množstvo akcie v štýle "nárazník o nárazník". Chýbať nebudú mená ako Yvan Muller, Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro, Tom Coronel, Norbert Michelisz a ďalší.

1-197.jpg

Oba dni pretekov budú už tradične vysielať naživo televízne stanice EUROSPORT a SPORT1, pridá sa aj naša slovenská RTVS s priamym prenosom na webe a následne krátkym večerným zostrihom v nedeľu na Dvojke RTVS.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri