Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Svetový pohár a Majstrovstvá Európy sú už na SLOVAKIA RINGU

Friday, 13. 07. 2018 - 13:57, Public relations   

Svetový pohár a Majstrovstvá Európy sú už na SLOVAKIA RINGU

Autodróm SLOVAKIA RING včera predstavil médiám pretekársky víkend s hviezdami a organizátormi WTCR - FIA Svetového pohára cestovných vozidiel a Majstrovstiev Európy ťahačov FIA ETRC. Veľký víkend Race of Slovakia sa začína už dnes.

Tlačová konferencia v bratislavskom hoteli Hilton ponúkla niekoľko zaujímavých informácií. Promotér WTCR Francois Ribeiro prezradil viac o pozadí náhleho príchodu cestovných vozidiel na náš okruh: "Spomínam si, ako Pavel Čulík (generálny manažér SLOVAKIA RING) prišiel koncom apríla počas WTCR na Hungaroring a diskutovali sme o možnostiach pre rok 2019. No o tri týždne neskôr som dostal telefonát od argentínskej vlády, opísali mi svoju zlú finančnú situáciu a mal som doslova tri dni na to, aby som našiel náhradu. Bol som vtedy na holandskom okruhu Zandvoort počas WTCR a zavolal som Pavla (Čulíka) na opätovné stretnutie aj s novým návrhom. O dva týždne neskôr bolo všetko dohodnuté. S promotérom ťahačov a zástupcami SLOVAKIA RINGU sme sa potom stretli v Taliansku a keďže sa vzájomne poznáme, dôverujeme si, rokovania prebehli veľmi hladko," uvádza riaditeľ Eurosport Events Ribeiro a dodáva: "Ak tento víkend dopadne dobre, bude jednoduchšie nájsť riešenie pre budúci rok. Verím však, že pôjde o najväčší motoristický víkend v histórii SLOVAKIA RINGU."

Marek Marczak;1j7a0265.jpg

Počas tlačovej konferencie sa predstavil aj náš Maťo Homola, čerstvý víťaz WTCR v Portugalsku: "Moje víťazstvo v Portugalsku určite pomohlo spropagovať podujatie na SLOVAKIA RINGU, no taktiež mi to pomohlo mentálne: začiatok sezóny nebol ideálny, no teraz mám body a prvé víťazstvo. Bol to dobrý štart a očakávam dobrý víkend na SLOVAKIA RINGU. Mám tu nejakú výhodu domáceho prostredia, no všetci konkurenti sú na svetovej úrovni a na aklimatizáciu potrebujú len pár kôl. Podpora fanúšikov a médií je určite istou výhodou. Je skvelé tu byť a už sa teším na pekný slnečný víkend," dodáva náš domáci matador, ku ktorému sa na trati tentokrát pridá ďalší Slovák Andy Studenič. Spolu s maďarským pretekárom WTCR Norbertom Micheliszom a tiež s úradujúcim šampiónom ETRC Čechom Adamom Lackom navštívili neskôr aj Bratislavský hrad.

Piatok ráno patril na okruhu SLOVAKIA RING spoločnému foteniu jazdcov ETRC a WTCR. Pretekári cestovných vozidiel si zároveň vyskúšali miesto spolujazdca v pretekárskych ťahačoch s hviezdami európskeho šampionátu. Piatkový program pokračuje voľnými tréningami oboch šampionátov a vyvrcholí prvou kvalifikáciou WTCR o 17:55.

Martin Trenkler;ren2081.jpg

V sobotu 14. júla je na programe napríklad prvá kvalifikácia ETRC (10:35), prvé preteky WTCR (12:00), prvé preteky ETRC (13:35), kvalifikácia WTCR (15:10), druhé preteky ETRC (16:45) a druhé preteky WTCR (19:00).

Nedeľu ukončia kvalifikácia ETRC (10:00), tretie preteky WTCR (11:45) a posledné dvoje pretekov ETRC (14:10 a 17:20). Do toho zabaví návštevníkov množstvo sprievodných seriálov, aktivít, vrátane akrobatického letu a autogramiád. Podrobný harmonogram a program nájdete na www.slovakiaring.sk.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri