Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Súboj medzi Nate Adamsom a Dany Torresom sa vyostruje

Tuesday, 16. 08. 2011 - 15:05, Alexa Szafianová   

Súboj medzi Nate Adamsom a Dany Torresom sa vyostruje

Najprestížnejšia súťaž Freestyle motokrosu má za sebou ďalšie dve zastávky. Red Bull X-Fighters sa 15. júla už po desiatykrát vrátilo do španielskeho Madridu. Nielen domáci Španieli sa každoročne tešia na túto akciu, ale i veľké množstvo ľudí z celej Európy cestuje do Madridu, aby si pozrelo dych vyrážajúce kúsky predvádzané na motorkách v býčej aréne Plaza de Toro de Las Ventas.

ma-life-la-9034.jpg

Tak ako každý iný šport i Freestyle motokros je plný prekvapení a nanešťastie i zranení.  Do Madridu nepricestoval Nate Adams, ktorý doma oddychoval pred olympiádou extrémnych športov X Games. Japonec Eigo Sato pricestoval, ale zranil sa počas tréningov, a tak svojich kamarátov podporil len z hľadiska. Nehoda neobišla ani velikána akým je Robbie Maddison, ktorý sa tiež zranil počas tréningov. Na odporučenie lekára vynechal jazdy v hlavnom programe.

ma-shee-pv-0045.jpg

Pri toľkých zranených jazdcoch šanca na výhru Dany Torresa bola vysoká. Mladý toreador bol nútený vynechať zastávku v Brazílii a v Ríme zas nabúral hneď počas svojho prvého triku. Jeho najväčším súperom večera sa zdal byť Nór Andre Villa. Avšak i on jazdil so zlomených prstom na nohe. Dany dal všetko do svojich jázd a hladko sa prebojoval do finálovej jazdy. Šancu dostali i mladý jazdci ako Maikel Melero, Blake Williams či Josh Sheehan.

ma-torr-aa-1546.jpg

V semifinále si Williams poradil so Španielom Melerom a finálovú jazdu proti Torresovi si užíval. Zastávku v Madride zaslúžene vyhral Dany Torres. Na druhom mieste sa po prvýkrát umiestnil Blake Williams a opäť ako tretí skončil mladík Josh Sheehan.

ma-torr-jm-0010.jpg

Red Bull X-Fighters sa 6. augusta presunulo k našim severným susedom. Poľsko hostilo predposlednú zastávku. Prvotne sa X-Fighters malo konať vo Varšave. Avšak Stadion Narodowy by nestihli dokončiť, a tak sa všetko muselo presunúť do Poznane. Do Poľska kvôli zraneniam nedorazil ani Robbie Maddison, ani Josh Sheehan.  Šancu však dostali dvaja českí jazdci Libor PodmolPetr Pilát.

po-pila-jm-0010.jpg

Jazdci postupne prichádzali a s nimi i dážď. Ohrozené neboli len tréningy či kvalifikácia, ale aj hlavný program. Našťastie dážď ustal a aj trať vyschla. Škaredú nehodu však mal Andre Villa počas kvalifikácie. Počas Backflipu sa jeho motorka nedotočila. Snažil sa zoskočiť, čo sa mu nepodarilo a tvrdo pristál. Skončil v nemocnici s odreninami a zlomenou stehennou kosťou.  Kvalifikáciu nakoniec vyhral Nate Adams. Do štvrťfinále sa kvalifikoval aj Petr Pilát.

ln-rbxf-poznan-060811-dsd9235.jpg

po-adam-jm-0011.jpg

Bolo očakávateľné, že finále sa odohrá medzi Natom AdamsomDanym Torresom. Obaja  podávali skvelý výkon počas celého večera. Víťazom sa nakoniec stal Nate Adams, ktorý je i lídrom celkovej tabuľky šampionátu. Konečne sa Eigovi Satovi podarilo dostať na pódium. V ten večer skončil na treťom mieste.

ln-rbxf-poznan-060811-dsc0404.jpg

Jazdcov Red Bull X-Fighters čaká už len jediná zastávka a to 17. septembra v Sydney v  Austrálii. 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri