Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Subaru Rally Team Komárno - Najskôr odstúpenie, potom piate miesto v triede

Wednesday, 24. 10. 2018 - 11:54, Public relations   

Subaru Rally Team Komárno - Najskôr odstúpenie, potom piate miesto v triede

Posádka Subaru Rally Teamu Komárno, Lukáš a Július Lapdavskí sa na 44. Rally Košice 2018 veľmi tešili. Žiaľ, z prvej etapy ich vyradila banálna porucha, v druhej zase zaúradoval defekt.

 

Úvodné štyri rýchlostné skúšky 44. Rally Košice 2018, konajúce sa v sobotu 20.10.2018, boli pre Lukyho a Julka úspešné. Po dvoch tretích miestach a jednom štvrtom im v priebežnom poradí patrilo po štyroch rýchlostných skúškach tretie miesto v triede 3, čo bolo presne umiestnenie s ktorým pri veľmi silnej konkurencii mohli počítať. Žiaľ do piateho meraného úseku už ich Subaru Impreza WRX STi neodštartovalo.

Martin Paľov;ik8a9522-1.jpg

„Rozbehli sme sa dobre, tretie miesto priebežného poradia vôbec nebolo zlé umiestnenie. Na štvrtom teste, čiže na Jahodnej pri klesaní z kopca sa zrazu prejavila technická porucha, aj z toho dôvodu sme na tomto teste zaznamenali až štvrtý čas. Pred piatou rýchlostnou skúškou sme nakoniec museli odstúpiť. Ako sa ukázalo, bola to doslova banálna porucha, prasknutá skrutka na radení. Škoda toho, ale bez zaradenej rýchlosti sa auto jednoducho nepohne, tak neostala iná možnosť iba odovzdať jazdný výkaz. Mrzí ma to, mali sme pohodu v aute, išlo sa nám fakt dobre," skonštatoval po odstúpení smutný Lukáš Lapdavský.

Tohtoročné podujatie Rally Košice bola dvojetapová súťaž, čo znamenalo, že súboj o ďalšiu porciu bodov do priebežného hodnotenia seriálu pokračuje aj v nedeľu 21.10.2018. Doň sa zapojila aj posádka Subaru Rally Teamu Komárno, pričom po dvoch úvodných štvrtých miestach, ale aj následných dvoch druhých v meraných úsekoch, im patrilo v priebežnom poradí triedy 3 dve rýchlostné skúšky pred cieľom druhé miesto. Žiaľ, v predposlednom teste bratov Lapdavských opäť opustilo to tradičné športové šťastie a z bojov o pódium ich vyradil defekt.

Martin Paľov;ik8a9205.jpg

„Samotná rally bola veľmi náročná, ale išlo sa nám dobre. Bohužiaľ, človek si nevyberie a na predposlednom úseku sme dostali defekt a stratili veľmi veľa času. Na poslednú rýchlostnú skúšku sme to trochu „prekombinovali" s rezervami, vzadu sme mali mokré, vpredu suché a stým sa naozaj na tom lístí nedalo ísť. Bolo z toho nakoniec piate miesto v triede. Dúfam, že získané body nás udržia na treťom miesto konečného poradia v rámci slovenského šampionátu. Ešte sme to nepočítali, ale malo by to sadnúť," opísal nedeľné účinkovanie Luky Lapdavský.

Posádka Subaru Rally Teamu Komárno sa predstaví divákom opäť o dva týždne, tentokrát to bude v rámci podujatia KESKOMOBILE AUTO SHOW 2018 na Slovakia Ringu.

Subaru Rally Team Komárno, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri