Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Štvrté sombrero pre Ogiera

Sunday, 11. 03. 2018 - 20:19, Ľuboš Kašický   

Štvrté sombrero pre Ogiera

Úradujúci majster sveta Sebastien Ogier vyhral tretí podnik MS rely, ktorý sa práve skončil v Mexiku a vracia sa do čela priebežného poradia šampionátu.

 


Posledný deň 15.ročníka mexickej rely už veľa nemenil. Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) potvrdil svoju pozíciu lídra a druhým miestom v Power stage si ešte pribalil aj extra štyri body, ktoré mu pomohli k návratu do čela priebežného poradia majstrovstiev sveta. Výrazne mu však k tomu pomohol aj jeho rival Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC), ktorému sa v Mexiku nedarilo a skončil až na šiestom mieste.

Copyright manufacturer;2018003867-al.jpg

„Je to fantastické víťazstvo. Špeciálne miesto pre mňa," trochu s dojatím priznal Ogier. „Je to štvrté víťazstvo v Mexiku. Šanca, že sa to podarí bola naozaj malá, ale nevzdávali sme to. Auto bolo fantastické." Pilot tímu M-Sport sa dostal do čela súťaže až v polovici rely, keď Loeba prekvapil defekt. Odvtedy si Ogier pozíciu kontroloval a zaslúžene bral body za víťazstvo.

Copyright manufacturer;2018003326-al.jpg

Druhý nakoniec predsalen skončil Dani Sordo. A treba povedať, že zaslúžene. Španiel jazdil konštantne a urobil minimum chýb. Aj preto sa v nedeľu znova vrátil na druhú priečku potom, čo nás nesklamal Kris Meeke (Citroen C3 WRC). Ír hneď na prvom meranom úseku posledného dňa skĺzol na obrubníku do jarku a roztočil sa. Späť na trať mu museli pomáhať diváci a cenné sekundy ho stáli druhé miesto. „Mali sme správne tempo aj výborné auto na to, aby sme zvíťazili. Ja som to nedokázal," sypal si na hlavu popol hnevajúci sa Meeke. „Nikdy som ešte nebol tak frustrovaný z tretieho miesta."

Copyright manufacturer;1969421-8yg0ndv3vl.jpg

Štvrtý skončil Andreas Mikkelsen (Hyundai), ktorý sa celú súťaž trápil s nastavením auta. Za týchto okolností je to však pekný výsledok. Všetkých ale najviac zaujímalo, ako sa s návratom po rokoch vysporiada legendárny Sebatien Loeb, ktorého si povolal na tri súťaže materský Citroen. Nuž a pravdou je, že Loeb aj po dlhej pauze ukázal, že je schopný súťažiť so súčasnou absolútnou špičkou. Chvíľu dokonca aj súťaž viedol a nebyť defektu v sobotu, tak by možno atakoval aj víťazstvo. Každopádne piate miesto je pekný výsledok a Loeb ho bude ešte chcieť vylepšiť už v nadchádzajúcej domácej francúzskej rely (6.-8.apríla).

Copyright manufacturer;1969283-dpxww4bp0e.jpg

Vo WRC2 jednoznačne dominoval Pontus Tidemand na továrenskej Fabii R5 a nielenže obhájil vlaňajšie víťazstvo, ale vracia sa tiež do čela priebežného poradia WRC2. extra bonusom sú pre Švéda body za siedme miesto v celkovom poradí súťaže.

Ďalším podnikom je už spomínaná francúzska rely, ktorá sa jazdí začiatkom apríla na Korzike.

ss22-finale.jpg

Priebežné poradie MS rely 2018 po Mexiku:
1. Sébastien Ogier - 56 bodov
2. Thierry Neuville - 52
3. Andreas Mikkelsen - 35
4. Kris Meeke - 32
5. Jari-Matti Latvala - 31
6. Ott Tänak - 26
7. Esapekka Lappi - 23
8. Craig Breen - 20
9. Dani Sordo - 18
10. Sébastien Loeb - 11
...

Značky:
1. Hyundai Motorsport - 84 bodov
2. M-Sport Ford World Rally Team - 72
3. Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team - 71
4. Toyota Gazoo Racing WRC - 67

Copyright manufacturer;2018003942-al.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri