Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Štvrté miesto pre Grzyba a RUFA MOTOR-SPORT na Kopnej

Monday, 24. 05. 2021 - 08:56, Miroslav Majláth   

Štvrté miesto pre Grzyba a RUFA MOTOR-SPORT na Kopnej

Nesmierne náročná, ale zároveň mimoriadne pekná súťaž, s množstvom vody na trati. Taký bol Rallysprint Kopná, kde posádka RUFA MOTOR-SPORT Teamu vybojovala štvrté miesto absolútne.

Grzegorz Grzyb spoločne s Michalom Poradziszom, vozidlom Škoda Fabia Rally2 evo a slovenským RUFA MOTOR-SPORT Teamom sa moravskej súťaže zúčastnila z jednoduchého dôvodu. Už o týždeň ich totiž čaká druhé kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2021, ktoré sa bude konať v Poprade a jeho okolí.

kopna-2021-001.jpg

Rallysprint Kopná je každý rok veľmi náročnou súťažou, s nádhernými rýchlostnými skúškami. Tohtoročná Auto UH Rallysprint Kopná, konajúca sa v dňoch 21. – 22.5.2021, sa však vďaka poriadne daždivému počasiu ukázala ako mimoriadne náročná. Dážď totiž premenil tunajšie rýchlostné skúšky na mimoriadne nebezpečné, kde na vypadnutie stačila aj drobná jazdecká chyba. Napriek tomu sa na štart postavila nesmierne silná konkurencia, ktorá na tratiach bojovalo o každú desatinku sekundy. Inak tomu nebolo ani v prípade posádky slovenského RUFA MOTOR-SPORT Teamu. Výsledkom bolo štvrté miesto absolútneho poradia.

kopna-2021.jpg

„Sme veľmi spokojní. Prišli sme sem s cieľom vyskúšať auto a poriadne sa rozjazdiť pre nadchádzajúcou Rallye Tatry. Snažili sme sa ísť poriadne rýchlo a chytiť rytmus, čo sa aj podarilo. Neurobili sme ani jednu chybu, zbytočne sme neriskovali a nemali sme ani jednu krízovku. Časy boli dobré, stále sme sa držali za najrýchlejšími, čo znamená, že ak by sme viac riskovali, mohli sme bojovať o víťazstvo. Ale presne toto bol náš cieľ, tak ako som už hovoril, išlo nám v prvom rade o tréning pred Tatrami. Gratulujem chlapcom, išli fakt nádherne a veľmi rýchle. Ja som spokojný, urobili sme na aute niektoré dobré nastavenia na mokro, čo ma teší,“ zhodnotil Grzegorz Grzyb.

kopna-2021-002.jpg

Rovnako kladne prípravu pred Rallye Tatry hodnotil aj manažér RUFA MOTOR-SPORT Teamu: „Súťaž bola mimoriadne náročná, ale Grzegorz ako päťnásobný slovenský a dvojnásobný poľský absolútny rally majster dokázal, že patrí k absolútnej špičke aj v poriadne nabitej českej konkurencii. Navyše zbytočne netlačil na pílu, presne splnil cieľ s ktorým sme na túto súťaž išli, poriadne sa po dlhej pauze zase s Michalom zosúladili. Mokré trate nám navyše umožnili aj doladiť Škodu Fabia Rally2 evo pred tatranským pokračovaním slovenského rally šampionátu. Moja vďaka patrí samozrejme posádke za dobre odvedenú prácu, partnerom za podporu a TOPP Cars za špičkovú prípravu auta.“

kopna-2021-003.jpg

S RUFA MOTOR-SPORT Teamom a posádkou Grzegorz Grzyb – Michal Poradzisz sa stretneme už o týždeň v Poprade na 48. Rallye Tatry 2021.

Miro Majláth

kopna-2021-004.jpg

kopna-2021-005.jpg

kopna-2021-006.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri