Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Štvrtá pole position pre Valtteri Bottasa

Saturday, 25. 11. 2017 - 15:40, Ľuboš Kašický   

Štvrtá pole position pre Valtteri Bottasa

Na okruhu Yas Marina v Abu Dhabi skončila posledná kvalifikácia sezóny F1 2017 v ktorej znova kraľovali mercedesy.


Ako už býva zvykom, o polemanovi sa rozhodovalo v posledných sekundách. Tentoraz však atak nevyšiel a svoju štvrtú pole position sezóny aj celej kariéry si môže zaknihovať Fín Valtteri Bottas. „Darilo sa mi už v tréningoch a tunajšia trať mi sedí. V aute som sa cítil výborne. Prvé kolo v kvalifikácii sa mi podarilo a ukázalo sa, že to nakoniec stačilo na prvé miesto na štarte," radoval sa pilot Mercedesu, s ktorým je na výlete v Abu Dhabi aj manželka. „Pred dvoma týždňami v Brazílii som prišiel o pole hneď po štarte a preto je cieľ do zajtrajších pretekov jasný," naznačil zajtrajšie plány Bottas.

me09-6.jpg

Už po tréningoch, ktoré tentoraz v Abu Dhabi pôsobili skôr ako testy, sa ukázalo, že na mercedesy nikto nedosiahne. Podľa predpokladu sa teda aj o víťazovi kvalifikácie rozhodovalo len medzi Hamiltonom a Bottasom. Po Fínovom výbornom prvom kole sa v poslednej minúte pokúsi na pole zaútočiť Lewis Hamilton. Angličan však v poslednom sektore stratil tempo a korekcia malého šmyku v poslednej zákrute definitívne znamenala iba druhé miesto na štarte. „Dal som do toho všetko. Myslím, že ešte po druhom sektore som viedol, no potom som stratil tempo," priznal Angličan, ktorý už má titul istý a zvyšok sezóny si užíva.

me08-11.jpg

V druhom rade sme predpokladali obidva monoposty Ferrari. Úplne v závere sa však medzi červených dokázal vkliniť Daniel Ricciardo so svojim redbullom, ktorý tak Kimiho Räikkonena odsunul na piate miesto. Za ním potom budú stáť zajtra na štarte Verstappen, Hulkenberg, Perez, Ocon a Massa. Brazílčan sa pri svojom poslednom štarte v F1 dokázal prepasírovať do prvej desiatky a trochu prekvapivo odsunul na jedenáste miesto aj Fernanda Alonsa. Či si podobnú pozíciu udrží aj pri zajtrajšej rozlúčke, to sa dozvieme v nedeľňajších pretekoch.

chanel4.jpg

Preteky zajtra štartujú o 14-tej hodine nášho času, čo znamená sedemnásť hodín miestneho času. Už po hodine bude na okruhu tma a tak veľká cena dojazdí vo veľkom štýle pod umelým osvetlením. Deviata veľká cena Abu Dhabi zároveň uzatvorí 68.sezónu MS F1 a pred nami zostane v tomto roku už iba koncoročné bilancovanie sezóny.

fe04-13.jpg

res-q3-3.jpg

rb04-11.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri