Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Štátna podpora pre M-Sport

Wednesday, 14. 08. 2019 - 19:00, Ľuboš Kašický   

Štátna podpora pre M-Sport

M-Sport dostal peniaze z fondu regionálneho rozvoja na obnoviteľné zdroje, či vytváranie nových pracovných miest. Inšpirácia pre Slovákov?

 

Už štyridsať rokov je na scéne automobilového športu tím M-Sport Malcolma Wilsona. Štyridsať rokov tvrdej práce a zaslúžených úspechov. Dnes tím patrí medzi najlepšie na sveta, no expanduje ďalej. Nové vývojové centrum a 2,5 kilometrová testovacia dráha v Dovenby Hall boli dokončené v roku 2017. Výstavba však pokračuje na novej dielni a konferenčnom centre, aby skompletizovalo celý priestor na špičkové centrum vývoja a výroby moderných technológii.

Copyright manufacturer;cl2019005-135.jpg

Zaujímavé na tom je, že projekt je realizovaný z Fondu regionálneho rozvoja ako aj z Rastového fondu miestnej samosprávy za účelom rastu miestneho hospodárstva, zručností a inovácii celej oblasti. „Zaviazali sme sa podporovať hospodársky rast v celom regióne a pre M-Sport sme uvoľnili 1,3 milióna libier,“ povedal predseda investičnej komisie v regióne Cumbria, Jim Jackson. „Centrum pomôže M-Sportu využívať nové príležitosti v oblastiach obnoviteľných zdrojov a vytváraní nových pracovných miest, ktorých celkový rast má aj vplyv na rast hrubej pridanej hodnoty Cumbrie.“

msport-centrala.jpg

„Ani sa nám nesnívalo, keď sme pred štyridsiatimi rokmi zakladali našu spoločnosť, že dosiahneme takúto úroveň,“ povedal šéf M-Sportu, Malcolm Wilson. „V našom centre projekcie a vývoja predpokladáme zachovanie zamestnanosti na úrovni dvesto pracovných miest a vytvorení ďalších sto pracovných miest pre kvalifikovaných pracovníkov. Je pre nás dôležité zachovať podnik v Cumbrii a vďaka investíciám ďalej expandovať ako svetoví lídri v oblasti automobilovej techniky.“

Copyright manufacturer;gm201813403.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri