Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Staň sa novou RaceStar, buď ako Štofi Rosina

Wednesday, 18. 02. 2015 - 16:11, Martin Trenkler   

Staň sa novou RaceStar, buď ako Štofi Rosina

Orechová Potôň, 18. február 2015 - Prvý profesionálny okruh Slovakia Ring spolu so svojimi partnermi spustil výnimočný projekt hľadania nových talentov v motoršporte. Cieľom je nájsť novú hviezdu pretekárskych okruhov, mladý talent, ktorý dokáže splniť náročné podmienky súťaže. Odmenou mu bude kompletná sezóna v pozícii profesionálneho pretekára vo Formule 1400 alebo cestovnom automobile.

Už v týchto dňoch sa v siedmich krajinách rozbehli kvalifikácie, cez ktoré sa možno dostať do záverečného finále. To bude na začiatku apríla na okruhu Slovakia Ring. Spolu 175 talentovaných jazdcov od 14 do 25 rokov tam bude súťažiť o lákavé ceny. Víťaz sa posadí na celú sezónu do kokpitu Formuly 1400, druhý jazdec finále dostane možnosť štartovať v známom Suzuki Swift Cup Europe a tretie miesto znamená sedačku v Renault Twingo Cupe.

0t8b0685.jpg

Každý so siedmich zúčastnených štátov (Slovensko, Česko, Maďarsko, Rakúsko, Nemecko, Švajčiarsko a Slovinsko) nominuje do finále 25 pretekárov. Postupový kľúč je jednoduchý: záujemcovia musia vyplniť registračný formulár na stránke racestar.sk a zaplatiť registračný poplatok. To je možné už aj priamo v jednej zo štyroch motokárových hál: v bratislavskej Kart One Arene, v žilinskej Scuderia Kart, na košickom Cassovia Ringu alebo v Karting Arene Plešivec. Potom už treba len trénovať a zlepšovať svoje časy: tí najrýchlejší postúpia do finále na Slovakia Ringu. Päť jazdcov sa do finále dostane aj zo sveta virtuálnych pretekov: do kvalifikácie sa možno prihlásiť cez server onlineracing.eu.

0t8b1350.jpg

25 Slovákov sa teda pobije o cenné trofeje a miesto pod pretekárskym slnkom od 5. do 7. apríla na Slovakia Ringu. Okrem jazdenia v motokárach budú na 175 finalistov čakať fyzické testy, rozhovory pred kamerami (aj v anglickom jazyku), profesionálny počítačový simulátor a jazdy na trati Majstrovstiev sveta WTCC - Slovakia Ring. Mentorom slovenského tímu nebude nikto iný ako víťaz pretekov MS FIA GT1, najúspešnejší slovenský okruhový pretekár Štefan Rosina: „Veľmi rád som sa zapojil do tohto zaujímavého projektu. Myslím si, že na Slovensku máme množstvo mladých talentovaných jazdcov, ktorí len potrebujú možnosť dostať sa do niektorej z pretekárskych sérií a ukázať svoj potenciál. Dúfam, že do najlepšej trojky sa dostane aj niekto zo Slovenska!"

Viac informácií nájdete na stránke racestar.sk

Martin Trenkler;rosina01.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri