Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

SNHCT si s Mirom Čiliakom prevzal cenu za víťazstvo vo FIA HHCC

Tuesday, 29. 01. 2019 - 09:31, Public relations   

SNHCT si s Mirom Čiliakom prevzal cenu za víťazstvo vo FIA HHCC

Čo môže byť pre pretekársky tím najväčšou odmenou? Predsa možnosť hrdiť sa titulom európskeho majstra. A presne toto sa podarilo Slovak National Hill Climb Teamu spoločne s jazdcom, Mirom Čiliakom.

 

20190126-225027.jpg

Počas uplynulého víkendu sa parížsky Pavilon Gabriel ležiaci v samom srdci Champs Élysées gardens privítal účastníkov seriálu FIA Historik Hill Climb Championship, aby im najvyšší predstavitelia Federation Internationale de ĺautomobile odovzdali ocenenia za pretekársku sezónu 2018. Medzi ocenenými jazdcami nechýbal ani slovenský jazdec Miro Čiliak, ktorý reprezentoval spoločne s formulou Metalex MTX 1-06 bratislavský Slovak National Hill Climb Team. Za perfektné výkony, ktoré počas sezóny Miro na európskych historických kopcoch predvádzal, si prevzal ako jediný reprezentant Slovenska a SAMŠ ocenenie za prvenstvo v rámci FIA HHCC category 5.

20190126-233931.jpg

„Som naozaj nesmierne šťastný, že sa mi tento vysnívaný majstrovský titul podarilo získať. Musím však ihneď poďakovať Petrovi Ambrúzovi a Slovak National Hill Climb Teamu za neskutočnú podporu bez ktorej by som európsky historický titul nikdy nevybojoval. Spomínané vyhlásenie FIA HHCC v Paríži bolo asi jedno z najlepších FIA vyhlásení, čo sa týka úrovne, ale aj priebehu. Medzi pozvanými bolo množstvo významných jazdcov. Medzi nimi aj Emanuele Piro, bývalý jazdec F1, ale aj mnohonásobný víťaz prestížneho LeMans, ktorý odovzdal cenu pre najlepšieho historika F1. Bol to naozaj super zážitok a veľmi si to vážim,“ povedal Miro Čiliak.

20190126-233249.jpg

Slovak National Hill Climb Team, Miro Majláth

20190126-230230.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri