Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Smer DAKAR 2020

Tuesday, 31. 12. 2019 - 11:19, Ľuboš Kašický   

Smer DAKAR 2020

Piateho januára začína ďalšie dakarské bláznovstvo. Slováci budú fandiť Svitkovi a Jakešovi na motorkách, no Českou najväčšou hviezdou je Martin Prokop štartujúci na automobile Ford Raptor RS Cross Country.

 

Už 42.ročník dakarskej rely sa po jedenástich rokoch vracia z Južnej Ameriky. Jeho novým dejiskom je Saudská Arábia, kde je pripravených dvanásť etáp so štartom 5.januára v Jeddah a cieľom 17.januára v Qiddiya. Celá trasa nového ročníka meria 7800 kilometrov a dĺžka meraných úsekov je 5097 kilometrov. Dôležité je aj vedieť, že po pätnástich rokoch má súťaž nového riaditeľa, keď Etienna Lavingna vystriedal na čele organizačného štábu David Castera.

mp01.jpg

Český tím MP-Sports Martina Prokopa, ktorého posádkami budú v tomto ročníku Martin Prokop s Viktorom Chytkom a Martin Kolomý s Jiří Strosserom, odlieta do dejiska súťaže na Silvestra (teda dnes) o devätnástej hodine z pražského letiska. Slávnostný štart je naplánovaný na 4.januára spolu s prezentáciou všetkých posádok na štartovej rampe. Ešte predtým však tím absolvuje technické preberanie a posledné otestovanie svojho Forda Raptor RS Cross Country.

Pozrite si štartovú listinu 42.ročníka Dakaru 2020.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri