Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Ôsme miesto v kvalifikácii 24h Le Mans pre ARC Bratislava

Thursday, 19. 08. 2021 - 14:28, Public relations   

Ôsme miesto v kvalifikácii 24h Le Mans pre ARC Bratislava

Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava má za sebou prvý deň jázd na okruhu La Sarthe v rámci podujatia 24 hodín Le Mans 2021. Už po prvom voľnom tréningu v Le Mans tradične nasleduje kvalifikácia. V nej časom 3:32,446 min vyjazdil britský jazdec Oliver Webb 27. miesto na štartovom rošte 89. ročníka slávnych pretekov, ktoré sa začínajú v sobotu. V triede Pro/Am patrí nášmu tímu 8. miesto.

6-58.jpg

V stredu popoludní o 14:00 sa začal prvý voľný trojhodinový tréning, v ktorom si naši jazdci Miro Konôpka, Matej Konôpka a Oliver Webb zvykali na prototyp Oreca 07-Gibson, ktorý nasadli do akcie prvý raz v tejto sezóne, po prechode od ďalšej francúzskej značky Ligier. Inžinieri sa snažili po spätnej väzbe od jazdcov nájsť správne nastavenie, pretože kvalifikácia bola v pláne už v včera o 19:00. V nej napokon štartoval Oli Webb a odviedol slušný výkon: jeho dve najrýchlejšie však napokon boli škrtnuté, pretože v zákrute Tertre Rouge sa dostal za bielu čiaru ohraničujúcu trať a komisári boli nekompromisní. V kvalifikácii tak patrí ARC Bratislava 8. miesto v triede LMP2 Pro/Am, teda posádok s jedným profesionálom a dvoma nanajvýš striebornými jazdcami kategorizácie FIA. V silnej konkurencii najlepších vytrvalostných jazdcov sveta a továrenských tímov slávnych športových značiek sa tak slovenská vlajka zaradila na 27. miesto celkového poradia spomedzi 62 štartujúcich vozidiel a tímov.

3-157.jpg

"Nebudeme sa tváriť, že sme spokojní, pretože sa s časom dalo ísť ešte nižšie, ale najlepšie časy nám škrtli," priznal po kvalifikácii majiteľ tímu Miro Konôpka. "Dvadsaťštyrihodinovky sa však nevyhrávajú v kvalifikácii. Zodpovedne sa pripravíme na sobotňajší štart, aby vydržala náročnú skúšku technika aj ľudská sila. Len po bezproblémových pretekoch môžeme pomýšľať na dobrý výsledok."

7-32.jpg

V stredu večer absolvovali všetci jazdci dvojhodinový nočný tréning. Táto jazda je povinná pre každého jazdca, aby si vyskúšal jazdu v noci, pretože na tejto ultrarýchlej trati sa dosahujú rýchlosti cez 300 km/h. Vo štvrtok sú v programe ďalšie dva tréningy. V piatok sa nejazdí, mechanici však nemajú voľno. Orecu s prezývkou Jožo budú pripravovať na sobotňajší štart, ktorý je presne o 16:00. Víťaza 89. ročníka legendárnych pretekov spoznáme v nedeľu o 16:00.

4-129.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri