Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Slovenskí simraceri vo svetovej špičke

Friday, 24. 09. 2021 - 14:13, Public relations   

Slovenskí simraceri vo svetovej špičke

Najväčšie a najsledovanejšie podujatie v digitálnom motoršporte sa začína už tento víkend. Le Mans Virtual Series odštartuje pretekmi 4h Monza v sobotu 25. septembra o 14:00. V priamom prenose pred miliónmi  divákov sa predstaví aj slovenský tím ARC Bratislava s troma slovenskými jazdcami. Dávid Nemček, Dennis Zeťák a Jakub Štofko sa pripravujú pod vedením tímu Digital Motorsport SK v spolupráci s Force Slovakia na štart najvýznamnejšieho seriálu v e-motoršporte.

2-217.jpg

V päťčlennej zostave sú ešte Andrej Marečák a Maťo Homola, ktorý tento víkend takisto štartuje v Monze, ale v reálnom motoristickom seriáli TCR Europe. Každý tím do pretekov mohol nominovať troch jazdcov. Medzi štartujúcimi v Monze sa tak objavia aj známe mená ako Timmy Hansen, majster sveta v relykrose WRX 2019, hviezda DTM Daniel Juncadella, pretekár WTCR Nestor Girolami, Louis Deletraz z F2 či Sergio Sette Camara z Formuly E. Do diania počas celej sezóny zasiahne aj Majster sveta F1 Jenson Button či ďalší jazdec známy z F1 Bruno Senna. Okrem toho sa na trati predstaví celá plejáda najlepších simracerov sveta.

3-166.jpg

Celá sezóna bude pozostávať z piatich kôl. Po Monze odštartujú trojčlenné tímy v októbri pretekoch 6h Spa, v novembri ich čaká 8h Nürburgring na Nordschleife a v decembri 6h Sebring. Vrcholom celej sezóny bude slávna 24h Le Mans 15.-16. januára 2022. Celková dotácia šampionátu dosahuje 250 tisíc eur, štartovné na jedno auto je 2500 eur.

1-252.jpg

ARC Bratislava ako celosezóony účastník Majstrovstiev sveta vytrvalostných pretekov FIA WEC mal v prípade záujmu garantované miesto na štarte. V spolupráci s komunitou Digital Motorsport SK vybrali troch jazdcov zo seriálu Slovak Endurance Trophy, ktorí doplnili dvojicu licencovaných pretekárov Maťa Homolu a Dávida Nemčeka.

Priame prenosy zo všetkých pretekov sa budú vysielať voľne na FB a YT. Digital Motorsport SK však pripravuje aj slovenský komentovaný priamy prenos na TV stanici Chuck TV, ktorá je dostupná u väčšiny slovenských operátorov v základnej ponuke. Preteky 4h Monza v Le Mans Virtual Series sa začínajú v sobotu o 14:00.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri