Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

SLOVAKIA RING vstupuje do svojej 13. sezóny

Tuesday, 04. 01. 2022 - 17:03, Radovan Szabosi   

SLOVAKIA RING vstupuje do svojej 13. sezóny

Prvý slovenský permanentný autodróm SLOVAKIA RING má za sebou náročnú sezónu plnú obmedzení, ale aj nových výziev. Napriek tomu ponúkol aj verejnosti sériu zaujímavých a obľúbených podujatí. Predstavujeme kalendár pre sezónu 2022.

Ročník 2022 je pre SLOVAKIA RING už trinásty aktívny od roku 2010. Za tento čas otvoril slovenskej verejnosti bránu do sveta špičkového domáceho a medzinárodného pretekania. Okrem veľkého množstva klubových motocyklových podujatí a testovaní patrila rýchlostná dráha svetovým pretekárom cestovných vozidiel WTCC a WTCR, vytrvalostných motocyklov FIM EWC, vozidlám GT3, formulám, prototypom a disciplínam ako je drift, rely, či relykros.

podujatia-a4-sk-2022q.jpg

Sezóna 2022 odštartuje 18.-20. marca s úvodným podujatím Majstrovstiev Slovenska v rely – OMV MaxxMotion Rally SLOVAKIA RING. Spleť rýchlostnej dráhy s obslužnými komunikáciami bude už tretí rok po sebe veľkou výzvou pre najlepšie posádky Slovenska.

Tibor Szabosi;ac7i4184-2.jpg

Hill Climb Race SLOVAKIA RING (1.-3. apríl) otvorí Majstrovstvá Slovenska preteky automobilov do vrchu (MSR PAV). Využije na to dve umelé prevýšenia rýchlostnej dráhy. Aj keď sa svojím rovinatým charakterom podujatie vymiká kopcovým pretekom, ide stále o precíznu jazdu na hrane možností jazdca aj techniky. Každý má totiž maximálne dva pokusy zajazdiť svoj najlepší čas.

Tibor Szabosi;asr67285.jpg

Czech Drift Series (18. apríl) sú Majstrovstvá Česka v disciplíne kontrolovaného šmyku (driftovania). U nás sa šampionát predstaví po prvýkrát. Maximálna rýchlosť, množstvo dymu z pneumatík, čistota jazdeckej línie, telemetria, tesnosť súbojov - to je len niekoľko faktorov, ktoré sledujú rozhodcovia.

Martin Trenkler;ren3253.jpg

Porsche Sprint Challenge Central Europe (9.-12. jún), v skratke PSCCE, je už štvrtý ročník klubového seriálu z dielne rakúskeho Lechner Racing. Jazdci tu bojujú v troje pretekoch na vozidlách Porsche Cayman GT4 Clubsport.

OMV MaxxMotion 24h Karting Race of Slovakia zažije svoju premiéru 25. a 26. júna: budú to prvé dvadsaťštyrihodinové preteky motokár v našom Slovenskom motokárovom centre, na špičkovej modernej trati s profesionálnym zázemím. Prihlásiť sa môžu aj viacčlenné amatérske, či profesionálne tímy. Ďalšie informácie sledujte na našom webe.

Tibor Szabosi;c30i4823-18.jpg

OMV MaxxMotion Majstrovstvá Európy ťahačov (FIA ETRC) sme u nás zažili niekoľkokrát. Vyše päťtonové monštrá z obrovským výkonom krotí obmedzovač pri rýchlosti 160 km/h, no súboje sú vždy ostré a napínavé. Obrovské ťahače a ich piloti s nimi pretekajú ako s kompaktnými autami! Slávny seriál budí divácky záujem všade v Európe.

Martin Kozák;truckgrandprixnurburgring-58.jpg

Cena Slovenska a Alpe Adria vymenili zvyčajne septembrový termín za skorý júlový (8.-10. júl). Najlepší motocykloví pretekári stredoeurópskeho regiónu sa pobijú o trofeje vo viacerých triedach. Ide o najväčšie motocyklové preteky u nás a zároveň jedny z najpravidelnejších na našom okruhu - od otvorenia v roku 2010 nás neobišli ani raz!

Tibor Szabosi;c30i3427-6.jpg

Histo Cup (12.-14. august) je ďalšou stálicou na našom autodróme. Milovníci historických skvostov - old aj youngtimerov, si tu opäť prídu na svoje. Čaro "starých dobrých čias" s plejádou všemožných kapotovaných legiend aj formúl.

Ondrej Bobek;img-2595-2-1.jpg

OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenskej republiky preteky automobilov na okruhu (19.-21. august) má ako podujatie nielen najdlhší názov v roku, ale najmä svoje nezastupiteľné miesto v našom každoročnom kalendári od samého začiatku. Napokon, naše najtradičnejšie okruhové preteky sem vždy prilákajú veľké množstvo vozidiel rozličných divízií a národné šampionáty Slovenska a okolitých krajín. Divácky určite jedno z top podujatí roka.

Tibor Szabosi;c30i0377-11.jpg

3D-C Pro Power Fest je príležitosť stráviť deň pracovného pokoja pred štartom školského roka (1. september) v atmosfére burácajúcich motorov, nablýskaných tuningových špeciálov, s kulisou nekonečného dymu spod pneumatík. Drag, slalom & tuning day.

Jesenné podujatia doplnia aj tradičné preteky relykrosu v rámci majstrovstiev zóny strednej Európy – FIA CEZ RALLYCROSS. Tí najlepší relykrosoví jazdi strednej Európy sa divákom predstavia cez víkend 8. a 9. októbra.

Martin Trenkler;ren2831-1.jpg

Auto Show SLOVAKIA RING (4.-5. november) je našou starou dobrou známou bodkou na konci sezóny. Najlepšie domáce a zahraničné posádky rely so špičkovou technikou, ale i majstri iných disciplín tu zabojujú s nástrahami kľukatej trate v zmesi rýchlostnej dráhy a "obslužiek".

Tibor Szabosi;asr69130-3.jpg

Všetky podujatia sú organizované v zmysle aktuálne platných nariadení vlády SR a Úradu verejného zdravotníctva SR. Zmena termínov či úprava kalendára aj v priebehu roka je vyhradená.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri