Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

SLOVAKIA RING ponúkol najväčšiu pretekársku šou

Sunday, 15. 07. 2018 - 21:27, Public relations   

SLOVAKIA RING ponúkol najväčšiu pretekársku šou

Troje pretekov cestovných automobilov a štvoro pretekov ťahačov ponúkli tento víkend nabitým tribúnam SLOVAKIA RINGU množstvo skutočne napínavej akcie.

 

WTCR - FIA Svetový pohár cestovných automobilov a Majstrovstvá Európy ťahačov FIA ETRC majú za sebou veľký spoločný víkend pod spojeným názvom Race of Slovakia 2018. Za tri slnečné dni navštívilo okruh SLOVAKIA RING spolu 32 tisíc divákov.

Martin Trenkler;ren5110.jpg

Prvé víkendové preteky na okruhu SLOVAKIA RING patrili WTCR. Z prvého miesta odštartoval Talian Gabriele Tarquini na Hyundai i30 N TCR pred tímovým kolegom Maťa Homolu Aurélienom Comtem (Peugeot 308 TCR) a tretím Pepem Oriolom (Cupra TRC). Zo svojho prvého tohtoročného víťazstva sa napokon tešil práve Oriola. Tomu dopomohol najprv Tarquiniho nevydarený štart a neskôr sa vysporiadal aj s Comtem. Oriolovi neuškodilo ani bezpečnostné vozidlo v polovici pretekov. Náš Maťo Homola zápasil po kontakte celé preteky so svojím vozidlom a skončil len na 14. mieste, Andy Studenič na 22. aj vďaka masívnemu balastu 80 kg.

Martin Trenkler;ren5477.jpg

Maďarský pretekár Norbert Michelisz na Hyundai potešil množstvo prítomných fanúšikov ziskom pole position v druhej kvalifikácii, ktorá určuje poradie do tretích - posledných pretekov. Sobotňajšie druhé preteky WTCR odštartovala prvá osmička v obrátenom poradí kvalifikácie, čo znamenalo pole position pre Maďara Norberta Nagya na Cupre TCR. Ten však musel hneď po štarte brániť svoju pozíciu pred Tarquinim, no po druhej zákrute boj vzdal. Tarquini zvíťazil napriek počiatočným technickým problémom s chladením. Nagyovo druhé miesto bolo jeho najlepším výsledkom v kariére a ubránil sa tlakom štvornásobného šampióna Yvana Mullera, ktorý skončil štvrtý. Maťo Homola sa po nevydarenej kvalifikácii s výletom mimo trate napokon ocitol na 17. priečke. Andy Studenič na Volkswagene Golf GTI TCR skončil na 19. mieste.

Martin Trenkler;ren5430-1.jpg

Sobota predstavila aj dvoje pretekov FIA ETRC v rámci OMV MaxxMotion Truck Race of Slovakia. Čech Adam Lacko získal svoju druhú pole position sezóny s ťahačom Buggyra. Do prvých pretekov však odštartoval veľmi zle a prepadol sa hneď na štvrté miesto, i keď sa ku koncu prebojoval aspoň na tretiu priečku. Španiel Antonio Albacete sa na MANe okamžite chopil vedenia a do cieľa došiel pred vedúcim pretekárom priebežného poradia Jochenom Hahnom na IVECU. Ten v stíhacej jazde stratil v cieli na Albaceteho len jednu sekundu. Preteky ponúkli množstvo predbiehacích manévrov, tvrdých kontaktov a výbehy do štrkových zón.

Martin Trenkler;ren6239.jpg

Druhé preteky ťahačov na SLOVAKIA RINGU dopadli najlepšie pre Brita Shanea Breretona (MAN), a to napriek neutíchajúcemu tlaku Jochena Hahna, ktorý preťal cieľovú čiaru necelú pol sekundu za víťazom. Tretí skončil René Reinert na MANe. Brereton skončil prvé preteky na ôsmej priečke a ocitol sa tak na pole position vďaka pravidlu obráteného poradia prvých 8 miest. Lacko po kolízii v prvej zákrute napokon skončil ôsmy a jeho najväčší konkurent Hahn si druhým miestom upevnil postavenie lídra šampionátu.

Martin Trenkler;ren6350.jpg

Nedeľa ponúkla posledné - tretie preteky WTCR. V nich Norbert Michelisz premenil pole position vo svoje prvé tohtoročné víťazstvo. Za ním skončil Aurélien Comte a tretí bol Frédéric Vervisch. Preteky poznačilo množstvo kolízií a vypadnutí. Drámu rozpútal hneď v prvom kole Gabriele Tarquini, keď po kolízii skončilo vo výbehovej zóne množstvo jazdcov, z ktorých mnohí napokon preteky nedokončili. Náš Maťo Homola sa ledva vyhol tejto kolízii, ktorá privolala bezpečnostné vozidlo, no problémové auto zakončilo jeho náročný víkend 12. miestom. Preteky nedokončilo až 10 áut. Andy Studenič skončil 13.

Martin Trenkler;ren6089-1.jpg

Zvyšok dňa patril predovšetkým tretím a štvrtým víkendovým pretekom ETRC. Z pole position najprv odštartoval opäť Adam Lacko, toho však predbehol Jochen Hahn, ktorý si prišiel po svoje šieste víťazstvo v sezóne. Lacko skončil druhý a tvrdé boje o tretie miesto vyhrala Steffi Halmová. Posledné preteky vyhral Norbert Kiss, ktorý odštartoval na tretej priečke, no postupne sa prepracoval do vedenia. Druhý skončil Nemec Sascha Lenz na MANe a tretí bol Andre Kursim na IVECU.

Najbližším veľkým podujatím na okruhu SLOVAKIA RING bude Veľká cena SR preteky automobilov na okruhu 17. až 19. augusta.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri