Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Slovák Tomáš Fialka bol v Brne najrýchlejší

Monday, 05. 11. 2018 - 17:18, Ľuboš Kašický   

Slovák Tomáš Fialka bol v Brne najrýchlejší

Počas budúceho víkendu má F1 na programe predposledný podnik MS 2018, kde sa stále bojuje o Pohár konštruktérov. My sa však spolu vráťme ešte k jednej zaujímavej akcii, ktorá sa v spojení s F1 konala v Brne.



Fanúšikovia F1 si určite všimli, že na kanáloch Sport1 a Sport2 prebiehala v priebehu sezóny súbežne súťaž, ktorej víťaz nakoniec dostal šancu previezť sa na Masarykovom okruhu s monopostom Formule Renault 2.0! Víťazom celej súťaže sa nakoniec stal Slovák Tomáš Fialka z Bratislavy.

loimgl7188.jpg

Ale poďme po poriadku. Celé sa to začalo nevinným posielaním fotografií divákov - fanúšikov v pózach, ako pozerajú prenosy F1. Porota zložené, okrem iného aj z moderátorov prenosov F1 na kanáloch Sport1 a Sport2, vybrala najzaujímavejšie fotografie a ich autori postúpili do druhého kola.

loimgl6727.jpg

V druhom kole sa už usadalo za volant motokár. Jazdilo sa v Prahe a v Bratislave. Tieto jazdy pravdy nakoniec rozhodli o štyroch semifinalistoch, ktorí postúpili priamo do ostrej súťažnej Alfy Romeo 147 GTA. Teraz sa už krúžilo pod odborným dohľadom tímu Effective Racing na Masarykovom okruhu pri Brne. A silná Alfa Romeo dala potenciálnym pretekárom naozaj poriadne zabrať. Niektorí si dokonca vyskúšali aj štrk vo výbehovej zóne, no každopádne vyhrať mohol iba jeden. Ten najrýchlejší. A tým sa stal 20-ročný Bratislavčan Tomáš Fialka!

loimgl6548.jpg

Na víťaza potom čakala špeciálna cena o ktorú sa súťažilo. Jazda v monoposte formuly Renault! „Je to fantastický zážitok. Ešte stále tomu nemôžem uveriť," radoval sa Bratislavčan. Sen, o ktorom sníva mnoho fanúšikov formuly jeden sa teda stal skutočnosťou a Tomáš si to poriadne užil. „Potešilo ma, že som dokázal zajazdiť najrýchlejší čas v semifinále. Bolo to naozaj náročné. Vyskúšať si však skutočný monopost na skutočnom okruhu je nezabudnuteľný zážitok! Som rád, že som sa zapojil do súťaže na Sport1 a Sport2. Nečakal som, že aj sledovanie F1 v televízii mi môže pripraviť takýto zážitok," tešil sa Tomáš Fialka, ktorý možno raz svoju rýchlosť potvrdí aj na skutočných pretekoch. To však ukáže až čas.

loimgl6619.jpg

loimgl7374.jpg

loimgl6587.jpg

loimgl7299.jpg

loimgl7827.jpg

loimgl6595.jpg

loimgl6768.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri