Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Slovak National Hill Climb Team zvládol Pezinskú Babu na jednotku

Thursday, 13. 07. 2017 - 17:52, Public relations   

Slovak National Hill Climb Team zvládol Pezinskú Babu na jednotku

Nielen príprava samotného podujatia Proplusco Slovakia Baba 2017, ale aj príprava pretekárskych špeciálov, či samotných jazdcov. Toto všetko ležalo niekoľko týždňov pred štartom pretekov na pleciach všetkých členov bratislavského Slovak National Hill Climb Teamu.

Neskutočný nával práce, vysoké psychické, ale aj fyzické napätie však členovia tímu, aj keď na ich tvárach bolo vidieť únavu, zvládli. A zvládli aj samotné preteky, dokonca sa dá konštatovať, že bravúrne.

Tibor Szabosi;c30i6691-7.jpg

„Prípravy podujatia trvali viac ako päť mesiacov. Samozrejme, že na začiatku príprav to bol iba užší kruh ľudí, napriek tomu sme nesmeli na nič zabudnúť. Najväčší nápor sme zvládali v posledných troch, štyroch týždňoch, kedy sa do príprav už zapojilo podstatne viac členov organizačného tímu. Našťastie sme všetko zvládli a priebeh pretekov bol rovnako v podstate bezproblémový," začal s rozprávaním Peter Florek, člen organizačného výboru Proplusco Slovakia Baba 2017.

Tibor Szabosi;c30i7188-3.jpg

Pri pohľade na umiestnenia jednotlivých pretekárov Slovak National Hill Climb Teamu, treba konštatovať, že všetkým sa darilo aj na trati. O tom hovorí aj fakt, že spomedzi siedmych jazdcov, až piati dorazili až do cieľa. Zvyšných dvoch vyradila drobná technická porucha. V nedeľu už všetko fungovalo perfektne a do cieľa dojazdili všetci členovia tímu, navyše aj s výbornými umiestneniami.

Tibor Szabosi;c30i4830-2.jpg

Rovnako ako aj na iných pretekoch, najväčšiu pozornosť divákov spomedzi jazdcov bratislavského tímu pútal Jozef Béreš mladší a špeciál Tatuus. Po oba dva dni bral Ďodi ocenenia za víťazstvo v triede, ale aj za druhé miesto absolútneho slovenského poradia. Navyše mu po oba dva pretekárske dni patrilo aj štvrté miesto absolútneho poradia.

Tibor Szabosi;c30i7780-4.jpg

V otvorenom monoposte sa divákom na Pezinskej Babe predstavil aj Denis Suja s formulou Tatuus Renault. V sobotu ho zradila spojka, v nedeľu po oprave vyhral svoju triedu.

Tibor Szabosi;c30i5726-4.jpg

Najstarší člen tímu, Miro Čiliak sa na Proplusco Slovakia Baba 2017 zapojil do bojov medzi historickými vozidlami. V sobotu v ostrej jazde mu vyskočila vidlička riadenia a jazdu nedokončil. V nedeľu si pripísal body za tretie miesto absolútneho poradia vo FIA Zóna strednej Európy historikov a za víťazstvo v triede 5 a tretie miesto v kategŕii 5.

Tibor Szabosi;c30i7270-6.jpg

V uzavretých automobiloch sa predstavili ďalší členovia tímu. Šéf Slovak National Hill Climb Teamu Peter Ambrúz s Vauxhallom Vectra ST, pričom po oba dva dni vyhral triedu E1 do dvoch litrov a v skupine E1 mu patrila štvrtá priečka. V nedeľu to bolo ešte lepšie, Peťo zajazdil svoj osobný rekord na tejto trati, pričom odmenou mu bolo víťazstvo v triede a tretie miesto v skupine.

Tibor Szabosi;c30i7894-5.jpg

Rovnako dobre si počínal aj Peter Florek. Ten spoločne s Mitsubishi Lancer EVO IX vybojoval v sobotu víťazstvo v skupine N ako aj v triede N+2000. V nedeľu mal rovnako namierené za víťazstvom, žiaľ druhá jazda ho posunula na druhé miesto v skupine aj triede.

Tibor Szabosi;c30i5494-8.jpg

Dve druhé miesta v triede N-2000 si z Pezinskej Baby odviezol aj ďalší člen Slovak National Hill Climb Teamu, Peter Kacvinský. Ten sa divákom predstavil v spolupráci s vozidlom Renault Clio Sport.

Tibor Szabosi;c30i7360-4.jpg

Posledným jazdcom, ktorý sa divákom vo farbách bratislavského tímu na Pezinskej Babe predstavil, bol Marek Foldi. Tomu po oba dva dni patrilo tretie miesto v triede E1+2000/2WD.

Tibor Szabosi;c30i6630-7.jpg

Na začiatku sme hovorili o tom, že organizácia podujatia Proplusco Slovakia Baba 2017 stálo výlučne na pleciach členov Slovakia National Hill Climb Teamu a preto nás zaujímalo ako bol s priebehom podujatia spokojný Peter Ambrúz, predseda organizačného tímu: „V prvom rade by som chcel poďakovať všetkým, ktorí nám s organizáciou pomohli. Či už to boli partneri podujatia, ľudia na štátnych orgánoch ktorí vydávali rôzne povolenia, ale aj všetkým ostatným, proste každému, kto priložil akýmkoľvek spôsobom ruku k dielu. Myslím, že sa nám podarilo dokázať, že vieme podujatie na Pezinskej Babe pripraviť tak, aby všetko fungovalo. To sa odzrkadlilo aj na počte prihlásených. Som spokojný, dúfam, že aj všetci jazdci a diváci boli."

Tibor Szabosi;c30i7995-4.jpg

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri