Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Slovak National Hill Climb Team výborne aj na poslednej Európe

Wednesday, 20. 09. 2017 - 19:12, Public relations   

Slovak National Hill Climb Team výborne aj na poslednej Európe

Buzetski Dani. Podujatie započítavané ako posledné kolo európskeho seriálu pretekov automobilov do vrchu zvládol slovenský národný kopcový tím opäť viac než dobre.

Preteky v Chorvátsku sa konali počas tretieho septembrového víkendu, pričom na štarte nechýbala ani pätica jazdcov Slovak National Hill Climb Teamu. Tým sa podarilo na pretekoch v Chorvátsku dosiahnuť výborné úspechy.

Tibor Szabosi;c30i0329-9.jpg

Miro Čiliak, bojujúci medzi skupinou Historik v rámci seriálu FIA Historik Hill Climb Championship dojazdil v Buzete spoločne s formulou Metalex MTX 1-06 na výbornom druhom mieste v kategórii 5, pričom práve tieto chorvátske body mu vyniesli konečný titul vicemajstra v kategórii 5 v rámci seriálu FIA Historik Hill Climb Championship 2017. Navyše Miro v Buzete vyhral aj svoju triedu. Rovnako o plný prídel bodov v triede E2/SH do dvoch litrov v Buzete zabojoval aj Peter Ambrúz s vozidlom Vauxhall Vectra ST. Podarilo sa, pričom Peter navyše dojazdil aj na štvrtom mieste v skupine E2/SH.

Tibor Szabosi;asf-4274.jpg

V rovnakej skupine a triede bojoval aj Peter Kacvinský. Ten sa predstavil už druhýkrát v rade s vozidlom Opel Kadett GSi, pričom v cieli pretekov 36. Buzetski Dani 2017 mu patrilo v triede E2/SH do dvoch litrov piate miesto.

Tibor Szabosi;c30i8453-12.jpg

Po ďalšie európske body do Buzetu cestoval aj najmladší člen Slovak National Hill Climb Teamu, Denis Suja. Ten sa divákom predstavil v spolupráci s formulou Renault Tatuus a odviezol si domov ďalšie európske body za druhé miesto v triede D/E2-SS do dvoch litrov.

Tibor Szabosi;asf-4575-2.jpg

Posledným jazdcom, ktorý však bojoval iba o body v rámci seriálu FIA Zóna strednej Európy historických automobilov do vrchu bol Miloš Zmeškal a formula Ralt RT 32. Milošovi po spočítaní časov z dvoch súťažných jázd patrilo v kategórii 5 druhé miesto a v triede prvenstvo.

Tibor Szabosi;c30i8868-4.jpg

Preteky 36. Buzetski Dani 2017 za všetkých ohodnotil šéf tímu Peter Ambrúz: „Buzet opäť jednoznačne nesklamal. Musím povedať, že tu je výborná, ale aj nesmierne množstvo fanúšikov, ktorí vedia vytvoriť doslova čarovnú atmosféru. Počasie bolo aké bolo, od štvrtka do nedeľného rána striedavo pršalo, no v čase súťažných jázd sa umúdrilo. Síce prvé sme ešte všetci absolvovali na mokrých pneumatikách, druhá sa však už konala na suchu. Za náš Slovak National Hill Climb Team musím povedať, že všetci podali výborný výkon, čo sa odzrkadlilo aj na už spomínaných oceneniach. Samozrejme vďaka patrí aj partnerom, ktorí nás podporujú. Uvidíme sa už tento víkend na Oždianskych serpentínach."

Tibor Szabosi;c30i9662-7.jpg

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri