Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Slovak National Hill Climb Team smeruje na posledný slovenský kopec

Saturday, 08. 09. 2018 - 06:06, Public relations   

Slovak National Hill Climb Team smeruje na posledný slovenský kopec

V oklieštenej zostave, iba so štyrmi jazdcami sa predstaví v rámci posledného víkendu na Ostrej Lúke bratislavský Slovak National Hill Climb Team.

 

O konečnom poradí v rámci Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018 je už v podstate rozhodnuté nielen v absolútnom poradí, ale aj v jednotlivých skupinách, či triedach a tak v rámci posledného slovenského kopcového víkendu budú niektorí jazdci chýbať. Nie z dôvodu, že by sa im nechcelo jazdiť, ale z dôvodu veľmi jednoduchého, akým je dovolenka. Po nesmierne horúcom lete, počas ktorého v Slovak National Hill Climb Teame absolvovali jazdci nespočetne veľa pretekov nielen doma, ale aj v zahraničí, treba sem tam aj regenerovať a dovolenkovať.

Tibor Szabosi;c30i0499a.jpg

A tak na štarte pretekov Valtec Ostrá Lúka 2018 uvidíme vo farbách bratislavského Slovak National Hill Climb Teamu iba štvoricu jazdcov. Spomedzi nich bude na trati asi najhorúcejšie Vladovi Hudymu, ktorý už má síce „doma" titul v triede A do dvoch litrov, ale spoločne s Hondou Civic TypeR bude bojovať na Ostrej Lúke o rozhodujúce body v rámci skupiny A.

Tibor Szabosi;c30i8300a.jpg

V prípade Petra Salona, nováčika slovenských kopcov, sa zdá, že tento jazdec už má tretie miesto v triede E1+2000/2WD pre seba „vyárendované" napriek výsledku aký dosiahne na Ostrej Lúke, napriek tomu ho na štarte pretekov uvidíme aj s jeho Seatom Leon Supercopa.

Tibor Szabosi;asf-9130a-1.jpg

Jozef Béreš mladší do kopcovej sezóny naskočil až od Oždianskych serpentín a tak mu veľa pretekov chýba, čiže so svojou pozíciou, ktorou je tretie miesto v skupine E2-SH a druhým v triede E2-SH+2000, už veľa neurobí. Napriek tomu, Ďodi vždy bol a aj bude ťahákom divákov a inak tomu určite nebude ani na Ostrej Lúke kde sa predstaví s vozidlom Ford Escort Cosworth WRC.

Tibor Szabosi;c30i4291-9.jpg

Posledným jazdcom, ktorý sa vo farbách Slovak National Hill Climb Team na trati predstaví bude domáci Miro Čiliak. Práve on stojí už dlhé roky za organizáciou týchto pretekov, našťastie sa mu v posledných rokoch podarilo dať dohromady výborný tím, ktorý presne vie čo a kedy robiť a tak si Miro aj teraz bude môcť sadnúť do svojej formule Metalex MTX 1-06 a potešiť divákov svojou jazdou.

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri