Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Slovak National Hill Climb Team na Auto Show splnil všetky plány

Wednesday, 15. 11. 2017 - 15:36, Public relations   

Slovak National Hill Climb Team na Auto Show splnil všetky plány

Posledné auto športové podujatie tohtoročnej sezóny sa uskutočnilo na Slovakia Ringu pod názvom KESKOMOBILE AUTO SHOW 2017. Na štarte nechýbali ani jazdci Slovak National Hill Climb Teamu.

 

Tibor Szabosi;c30i4447-7.jpg

V pláne národného kopcového tímu, bolo nielen zúčastnenie sa samotnej súťaže, ale hlavne postarať sa o partnerov tímu. Práve v rámci Auto Show, podujatia, ktoré je zaradené do disciplíny rally majú jednotlivé tímy a ich jazdci možnosť „zviezť" na sedadle spolujazdca aj osobu, ktorá nevlastní jazdeckú licenciu. To všetko pekne v pohode, pod dohľadom záchranných zložiek a sanitky, keby sa náhodou niečo stalo. Navyše na trati, ktorá je perfektne zabezpečená a jedinečne vytvorená iba pre túto príležitosť. Samozrejme takáto ponuka sa nedá len tak odmietnuť a preto Slovak National Hill Climb reprezentovala dvojica súťažných jazdcov na troch vozidlách.

Tibor Szabosi;asf-7189-2.jpg

Možno sa teraz pýtate či sme sa náhodou v predchádzajúcom texte nepomýlili. Odpoveď je - určite nie. Pre vysvetlenie treba totiž povedať, že Peter Florek sa podujatia KESKOMOBILE AUTO SHOW 2017 zúčastnil hneď s dvoma vozidlami. S Fordom Fiesta R5, ale aj s Mitsubishi Lancer EVO IX, pričom s oboma bojoval aj v rámci sobotnej súťaže.

Tibor Szabosi;c30i2428-5.jpg

„Využili sme možnosť zúčastniť sa podujatia s dvoma vozidlami, pričom v piatok, v rámci testovania som odviezol neskutočne veľa partnerov tímu. Som rád, že sme im mali možnosť aspoň trochu ukázať „našu robotu" na súťaži a pretekoch. Samozrejme Auto Show je dobrá aj na to, že tu je v podstate dosť času na to aby sme si s partnermi dokázali aj na chvíľu sadnúť a prebrať plány a možnosti do budúcnosti. Všetkým sa piatkové vozenie nesmierne páčilo a my sme sa mali možnosť aj touto formou poďakovať za ich dôveru. V sobotu bola už klasická súťaž, ktorá v sebe zahŕňala tri rýchlostné skúšky z ktorých dve boli merané a tretia povinná, ale nemeraná. Práve v nej sme mali možnosť pobaviť aj divákov, pričom v rámci súťaže som už išiel so stabilným spolujazdcom Julom Lapdavským. Spoločne sa nám podarilo vybojovať druhé miesto v triede 3 s Mitsubishi a deviate absolútne s Fordom Fiesta R5. Organizácia podujatia, ale aj príprava tratí bola na vysokej profesionálnej úrovni, jediné čo ma poriadne zaskočilo bol fakt, že okrem prvých troch posádok absolútneho poradia, ostatní ocenení dostali iba igelitky s reklamnými predmetmi, ktoré si nikto neodloží. Myslím, že v budúcnosti by mali všetci dostávať poháre, tak ako je tomu na každej rally súťaži. Predsa len je to pre každého jazdca aj spomienka na úspech, ktorý dosiahol v rámci tejto konkrétnej súťaže," zhodnotil Peter Florek po podujatí.

Tibor Szabosi;c30i1644-9.jpg

Druhým jazdcom, v tomto prípade teda kompletnou súťažnou posádkou reprezentujúcou Slovak National Hill Climb Team bola dvojica Vlado Hudy - Zdenka Frývaldská, ktorí sa predstavili v spolupráci s vozidlom Honda Civic TypeR. Výsledkom bolo štvrté miesto v triede 5.

Tibor Szabosi;asf-7108.jpg

„Priviezli sme sem úplne nové auto, ktoré sme iba teraz doskladali. Musím povedať, že fungovalo perfektne a my sme sa poriadne zabávali. Trate boli v tomto roku asi najlepšie v histórii, počasie rovnako vyšlo, čo viac si môžeme želať. So Zdenkou sa mi išlo parádne," doplnil Vlado Hudy.

Slovak National Hill Climb Team , M. Majláth

Tibor Szabosi;20171110-172912.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri