Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Sládečkovci si skúsia Super Trofeo Cup

Tuesday, 23. 07. 2019 - 12:19, Ľuboš Kašický   

Sládečkovci si skúsia Super Trofeo Cup

Po úspešnom doterajšom priebehu sezóny v FIA CEZ – Eset V4 Cup Sérii sa nitriansky tím SLADECKA MOTORSPORT rozhodol skúsiť silnejšie obsadenú Lamborghini Super Trofeo sériu.

 


Od posledných pretekov na rakúskom Red Bull Ringu uplynuli už dva mesiace a prestávku v športovom kalendári využili v tíme SLADECKA MOTORSPORT na povinné kontroly a repas vozidla podľa manuálu. Auto je teda znova perfektne pripravené a tím môže vyraziť do druhej polovice sezóny, ktorú pre Nitranov otvára ďalší legendárny okruh v belgickom Spa-Francorchamps. „Je to jedna z najkrajších tradičných tratí a na štart sa sem vždy tešíme,“ vraví Filip Sládečka. „Budeme štartovať v silno obsadenej sérii Lamborghini Super Trofeo na ktorú je naše auto vlastne konštruované. Uvažujeme, že by sme sa pokúsili v nasledujúcom roku absolvovať celú sériu a tak je táto misia akousi skúškou našej výkonnosti a nazretím do fungovania týchto pretekov.“

r-6942-1.jpg

V sérii Lamborghini Super Trofeo sa súťaží na identických autách Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo. Európska sezóna obsahuje šesť pretekov, ktoré sa jazdia ako súčasť Blancpain World Challenge Europe (dá sa povedať neoficiálne MS „gétečiek“). Aj v Spa sa preto stretáva absolútna svetová špička v GT a vrcholom víkendu je rešpektovaná 24-hodinovka, ktorá štartuje už v sobotu popoludní. Tomu je potom prispôsobený celý program ostatných pretekov a séria Lamborghini Super Trofeo má už vo štvrtok tréningy, aby v piatok sa mohla odjazdiť kvalifikácia a popoludní aj prvé preteky. Druhé preteky sú potom na programe v sobotu dopoludnia. „Preteky v tejto sérii sa jazdia na päťdesiat minút a približne v polovici je okno na striedanie posádok. Budeme sa teda striedať s bratom, keď v jedných vyštartujem ako prvý ja a v druhých zasa bude otvárať preteky Samo,“ vysvetľuje Filip Sládečka. „Budeme štartovať v najvyššej kategórii PRO, kde štartujú aj naši kamaráti z českého tímu Mičánkovcov. Podľa ich doterajšieho priebehu sezóny tak vieme aspoň približne odhadnúť, kde by sme sa mohli pohybovať my. Každopádne to však bude akýsi krst a skúška pripravenosti tímu konfrontovať sa s tou najsilnejšou konkurenciou, akú s našim autom môžeme na tratiach stretnúť.“

r1-7438.jpg

A s akými pocitmi do Belgicka odchádza mladší z bratov, Samo Sládečka? „Okruh v Spa mám veľmi rád. Je to nádherná rýchla trať v krásnom prostredí a mám na ňu veľmi pekné spomienky. Už pri prvom štarte v ETCC na Spa som takmer vyhral, keby som nedostal tri kolá pred koncom defekt. Takže trať mi rozhodne sedí a veľmi sa teším,“ vraví pozitívne naladený Samo, ktorý spolu s Filipom a celým tímom SLADECKA MOTORSPORT odchádzajú do Belgicka už v utorok, aby zvládli náročný program, ktorý ich tento týždeň čaká. Držme im teda palce!

r-6982-1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri