Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Sládečkovci odchádzajú na Hungaroring

Wednesday, 09. 10. 2019 - 06:00, Ľuboš Kašický   

Sládečkovci odchádzajú na Hungaroring

Slovenskú majstrovskú sezónu pretekov automobilov na okruhu (MMSR PAO) uzatvára tento víkend starý známy Hungaroring. Nitriansky tím SLADECKA MOTORSPORT by sa rád rozlúčil majstrovskou bodkou.

 

Začiatkom apríla sezóna začala na Hungaroringu a na tomto maďarskom okruhu ESET V4 Cup, ktorého súčasťou sú aj Medzinárodné majstrovstvá Slovenska, teraz aj končí. „Je to tradičný okruh, ktorý všetci veľmi dobre poznáme,“ potvrdzuje aj Filip Sládečka. „Netradičný bude tentoraz nielen v tom, že promotér posunul termín o týždeň neskôr, ale aj tým, že zaradil hneď tri krátke šprinty namiesto dvoch.“ Znamená to, že sa hrá o viac bodov a vzniká nová kombinácia možností.

r2-8944.jpg

Ako si teda stoja pred záverečným podnikom sezóny bratia Sládečkovci? Starší z bratov, Filip (29), má vo vytrvalostných pretekoch v Triede GTC už víťazstvo isté aj ESET Cupe, aj v Medzinárodných majstrovstvách Slovenska. Z pohľadu celkovej klasifikácie všetkých vozidiel GT endurance v slovenskom šampionáte je to však mimoriadne vyrovnané. Filip Sládečka spolu s Poliakom Marcinom Jedlinskim majú rovnaký počet bodov a tretí Čech Rišo Chlad ml. stráca iba jediný bod! Tu sa teda bude tvrdo bojovať o každú pozíciu až do poslednej zákruty.

r-6942.jpg

Mladší z bratov, Samo (25), štartuje v GT šprintoch. V Pohári ESET Cup, ako aj v Medzinárodných majstrovstvách Slovenska (MMSR) premenil prakticky všetky štarty v Triede GTC na víťazstvo, okrem jedného, keď sa na Slovakia Ringu dostal do kolízie a preteky nedokončil. Priebežne teda v oboch tabuľkách nastupuje do posledného víkendu ako líder Triedy GTC. Keďže na Hungaroringu sa teraz idú výnimočne tri GT šprinty, tak v hre je až tridsať bodov a dôležité bude vždy bodovať. V absolútnom poradí MMSR GT šprintu je Samo Sládečka na druhom mieste s veľkou stratou na Čecha Chlada, no iba štyri body pred Poliakom Jedlinskim. Obaja súperi však jazdia v Triede GT3.

r-6982.jpg

„Charakterom maďarský okruh nášmu Lamborghini Huracan príliš nevyhovuje,“ vysvetľuje Filip Sládečka. „Naše auto má radšej rýchle okruhy, kde môže uplatniť svoju silu. Technický Hungaroring však lepšie sedí autám s prepracovanejšou aerodynamikou, ktorá kompenzuje aj slabší výkon. Nebudeme to teda mať ľahké, ale rozhodne znova zabojujeme.“ Svoju bojovnosť chlapci z tímu SLADECKA MOTORSPORT dokázali na Hungaroringu už na jar, keď v Triede GTC vyhrali všetky preteky a po dramatických vytrvalostných pretekoch bral Filip dokonca body za absolútne prvenstvo.

r2-9149-1.jpg

Lamborghini Huracan v špecifikácii Super Trofeo EVO je po spomínanej kolízii na Slovakia Ringu už v plnej kondícii a presvedčiť sa o tom mohli aj návštevníci nitrianskeho autosalónu. Tím je už zbalený a vo štvrtok, hneď ráno, vyráža na Hungaroring. V rovnaký deň absolvuje ešte administratívno-technické preberanie a tréningové jazdy. V piatok popoludní je kvalifikácia na prvý GT šprint a následne aj na vytrvalostné preteky. Pretekať sa začne v sobotu 12.októbra, keď už o deviatej ráno je na programe prvý šprint, a netradične o 13:40 hod. sa ide vytrvalostný závod. Popoludní sa potom pokračuje ďalšími kvalifikačnými jazdami na nedeľňajšie preteky. V nedeľu 13.októbra štartuje druhý šprint znova o deviatej ráno a tretí šprint končí súťažný program o 13.40 hod.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri