Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Skvelý koniec kopcovej sezóny v tíme L Racing

Thursday, 13. 09. 2018 - 21:10, Martin Trenkler   

Skvelý koniec kopcovej sezóny v tíme L Racing

Víkendové podujatie Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu na Ostrej Lúke prinieslo aj koniec našej kopcovej sezóny. Absolútni Majstri Slovenska tím L Racing a Věroslav Cvrček ml. si tu vybojovali posledné sezónne víťazstvo.

Víťazstiev však bolo hneď niekoľko. O radosť v tíme sa starala opäť Škoda Fabia RS2000 v rukách čerstvého absolútneho Majstra Slovenska Věroslava Cvrčeka ml. Ten si vyjazdil najcennejšie trofeje po oba dni: v sobotu vyhral s náskokom 2,070 s a v nedeľu o 3,684 s.

Tibor Szabosi;asf-0538-2.jpg

Věroslav Cvrček ml.: "Bolo to skvelé zakončenie tohtoročnej majstrovskej sezóny. V sobotu absolútne víťazstvo s nákokom 2 s a nový traťový rekord. V nedeľu už 14. tohtoročné víťazstvo a 12. za sebou. Náskok 3,6 s na 5,2 km a opäť traťový rekord. Užíval som si každý moment v tomto úžasnom aute. Ďakujem L Racingu, Rexteamu a rodine za podporu v tejto podarenej sezóne."

Ani ďalší stály jazdec tímu L Racing v tejto kopcovej sezóne nezaháľal a vyjazdil si vysnívaný výsledok: Denis Pavlík sa stal absolútnym víťazom triedy A a rovnako aj triedy Juniorov s vozidlom Peugeot 208 VTi R2.

Tibor Szabosi;c30i6657-12.jpg

Denis Pavlík: "Po prvýkrát v sezóne som v sobotu dokázal vyhrať triedu A a s veľkým náskokom! Vedel som, že mi v nedeľu stačí skončiť pred Vladom Hudym a chcel som dať do toho všetko, čakal nás posledný náročný deň. Nakoniec nám všetko vyšlo! Stal som sa absolútnym Majstrom Slovenska v skupine A a tiež šampiónom v triede Junior. Ďakujem všetkým, ktorí mi držalil po celý rok palce. Vďaka mojim mechanikom som dokázal dôjsť do cieľa všetky tohtoročné preteky. Veľké ďakujem patrí celému tímu L Racing na čele s pánom Liptákom, a to za celoročnú podporu. A samozrejme vďaka patrí aj mojim rodičom, bez nich by to nešlo."

Tibor Szabosi;c30i7956-11.jpg

O tesné súboje sa staral aj manažér tímu Ján Lipták (Subaru Impreza), ktorý v sobotu skončil len s tesným polsekundovým odstupom za ďalším jazdcom pod vlajkou L Racing Romanom Baranom (Mitsubishi Lancer) a triedu E1+2000 dokončil na 4. mieste. Vyše pol sekundy však udelil Ján Lipták v nedeľňajších pretekoch najbližšej konkurencii a skončil na skvelom treťom mieste tejto silnej triedy. Roman Baran nedeľu nedokončil.

Tibor Szabosi;c30i7341-14.jpg

Ján Lipták: "Ostrá Lúka je síce krátky, no pomerne technický kopec a každé zaváhanie znamená stratu, ktorú už nedobehnete. Za seba som rád, že som preteky dokončil na pekných miestach a cítim, že sa s týmto strojom zbližujem každou ďalšou jazdou. Škoda len, že nám pre túto sezónu "vypršal čas". Spokojní však môžeme byť so všetkými výsledkami, napokon Věroslav opäť vyhral absolútne a Denis Pavlík vyhral triedu A. Všetkým srdečne gratulujem a zároveň ďakujem mechanikom za skvelú prácu po celý rok."

Najbližšie sa tím L Racing predstaví na poslednej rely sezóny MSR v Košiciach (19.-21. októbra).

Tibor Szabosi;c30i0377-12.jpg

l-racing-9-2018.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri