Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

ŠKODA Slovakia Motorsport neodštartuje do Rally Islas Canarias

Tuesday, 01. 05. 2018 - 21:51, Public relations   

ŠKODA Slovakia Motorsport neodštartuje do Rally Islas Canarias

• Posádka Martin Koči - Filip Schovánek vynechá Rally Islas Canarias
• Prioritou zostávajú Majstrovstvá Slovenska
• Mimosúťažné aktivity jazdca Martina Kočiho

Endre Dudás;duen-azoresrallye2018-2405.jpg

Tím ŠKODA Slovakia Motorsport má za sebou náročnú úvodnú časť sezóny. Tá zahŕňala predsezónny šotolinový test, úvodný pretek seriálu ERC Azores Airlines Rallye, rallyšprint Kopná a prvý pretek slovenského šampionátu Rally Prešov.

Jediným pilotom slovenského tímu je už tradične Martin Koči. Avšak na sedadle spolujazdca sa v tohoročnej sezóne striedajú mená dve. Pre šampionát ERC (U28) tím nominoval Filipa Schovánka a pre domáci šampionát Radovana Moznera mladšieho.
Novým strategickým partnerom sa pre tento rok stala spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko. O závodnú techniku, samozrejme sa jedná o vozidlo ŠKODA Fabia R5, sa stará skúsený prípravca Keane motorsport.

Endre Dudás;duen-azoresrallye2018-3020.jpg

Pri úvodnom preteku seriálu ERC Azores Airlines Rallye bojoval Martin s Filipom od úvodu o predné priečky a pohybovali sa medzi 3. - 5. miestom absolútneho poradia. V rámci juniorského šampionátu U28 bojovali až do poslednej rýchlostnej skúšky o prvé miesto. Chyba v podobe vylomeného kolesa v úplnom závere súťaže ich bohužiaľ pripravila o dôležité body.

Rallyšprint Kopná bol pre Martina hlavne asfaltovým testom a prvou súhrou s novým spolujazdcom. V cieli skvelo obsadeného preteku patrila tímu ŠKODA Slovakia Motorsport 6. priečka. Hneď ďalší víkend sa začínal domáci šampionát pretekom v Prešove. Na prvej rýchlostnej skúške zaznamenala posádka druhý čas, s minimálnou stratou. Avšak v priebehu RS2 prišiel defekt a prepad až na 4. miesto. Následný vyrovnaný výkon celého tímu znamenal posun v absolútnom poradí a v cieli konečné druhé miesto so ziskom cenných bodov do celkového slovenského šampionátu.

Endre Dudás;duen-azoresrallye2018-2909.jpg

K ďalšiemu programu tímu ŠKODA Slovakia Motorsport sa vyjadril jeho team pricipal Peter Koči: „Doterajší priebeh sezóny sme detailne analyzovali. A to hneď z niekoľkých hľadísk - dosahované časy na RS, bodový zisk v jednotlivých šampionátoch, prípravu posádky i techniky pred každým pretekom a rad ďalších aspektov. Celú sezónu absolvujeme s jedným vozidlom, logistika je skutočne veľmi náročná. Preto padlo rozhodnutie v tejto dobe neštartovať na ďalšom závode seriálu ERC. V plnom rozsahu sa chceme sústrediť, v rámci podmienok, ktoré má náš tím k dispozícii, na maximálny zisk domácich bodov, vrátane profesionálnej prípravy. Toto rozhodnutie nebolo ľahké, ale aj s ohľadom na rozpočet súkromného tímu som sa osobne priklonil ku kvalitnej príprave jedného šampionátu. S ohľadom na názov a partnerstvo nášho tímu je týmto preferovaným šampionátom domáci seriál."

Endre Dudás;duen-azoresrallye2018-2804.jpg

Martin Koči sa v minulých dňoch zúčastnil najprestížnejšej tuzemskej výstavy automobilov - Autosalón Bratislava, kde bol hosťom spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko. Návštevníci tak mali možnosť získať jeho autogram, alebo porovnať svoje jazdecké skúsenosti na rally simulátore.

Na začiatku mája má v pláne účasť na 11. VSE City Run v Košiciach. Jedná sa o charitatívnu akciu s účasťou viac ako 2000 bežcov. Martin pravidelne podporuje hendikepované deti z Občianskeho združenia Usmej sa na mňa a v priebehu tohto ročníka bude robiť partnera nevidiacemu bežcovi.

Endre Dudás;duen-azoresrallye2018-2037.jpg

Posádku Martin Koči - Radovan Mozner junior následne čaká testovací program a hlavne druhý diel slovenského šampionátu - Rally Tatry.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri