Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

ŠKODA Slovakia Motorsport je prihlásená do seriálu ERC i U28

Friday, 02. 03. 2018 - 10:16, Public relations   

ŠKODA Slovakia Motorsport je prihlásená do seriálu ERC i U28

• Nový tím ŠKODA Slovakia Motorsport
• Posádka Martin Koči - Filip Schovánek premiérovo v seriáli ERC i U28
• Záverečná fáza predsezónnych príprav

Tím Styllex motorsport patrí historicky k najúspešnejším slovenským rely tímom, ktorý získal nielen mnoho domácich titulov, ale úspechy slávil aj na medzinárodnej scéne. Od začiatku tohto roka avizoval vstup silného strategického partnera. A táto skutočnosť bola pred niekoľkými dňami oficiálne oznámená. Vďaka podpore spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko bol založený nový tím - ŠKODA Slovakia Motorsport. Tento tím odštartuje kompletný slovenský šampionát s posádkou Martin Koči - Radovan Mozner junior, samozrejme s vozidlom ŠKODA Fabia R5.

design-erc2018.png

Martin Koči sa ale po ročnej odmlke vracia aj do prostredia medzinárodných pretekov. V dobe oficiálneho oznámenia vzniku nového tímu totiž bola odoslaná prihláška do seriálu ERC a následne i do kompletného seriálu U28, ktorý je vyhlásený pre jazdcov do 28 rokov pilotujúcich vozidlá kategórie R5.

ŠKODA Slovakia Motorsport má tak v pláne štarty na Azores Rallye, Rally Canarias, Rally Di Roma, Barum Czech Rally, Rally Poland a Rally Liepája.

Tibor Szabosi;c30i0937-20.jpg

V rámci pretekov ERC sa posadí na horúce sedadlo vedľa Martina Kočiho opäť Filip Schovánek, ktorý s Martinom štartoval už v minulej sezóne.

„Seriál ERC pre mňa znamená po dlhej dobe návrat na nespevnený povrch, ktorý mám veľmi rád a považujem ho za skutočný základ automobilových súťaží. Šotolina sa objavuje presne na polovici avizovaných pretekov. Už neoddeliteľnou súčasťou je aj náročná „barumka", takže sa s Martinom ukážeme i česko-slovenským fanúšikom, čo samozrejme vždy poteší. Podľa predsezónnych prognóz bude toho roku jazdecká účasť veľmi kvalitná, takže sa môžeme pomerať s európskou špičkou. A na to sa osobne veľmi teším a som zároveň zvedavý," okomentoval tohoročné plány spolujazdec Filip Schovánek.

Tibor Szabosi;asf-0574-1.jpg

Martin Koči sa aj v tejto sezóne zúčastnil Rally Monte Carlo v úlohe „ľadového špióna", pravidelne sa venuje fyzickej a kondičnej príprave a vďaka zimným podmienkam využil tréningové vozidlo k jazde na klzkom povrchu.

„Tohoročný program bude pre mňa dosť náročný. Som veľmi šťastný, že sa po ročnej prestávke vraciam do veľkých závodov. Príprave som venoval všetok svoj čas a verím, že na Azorských ostrovoch budem dobre pripravený nielen ja, ale aj vozidlo ŠKODA Fabia R5 a celý náš tím. Moje veľké poďakovanie patrí našim partnerom a ľuďom, ktorí mi umožňujú účasť v dvoch šampionátoch. Veľmi si to vážim a pre úspech tímu ŠKODA Slovakia Motorsport urobím svoje maximum," hovorí pilot Martin Koči.

Na budúci víkend čaká tím dvojdenný šotolinový test.

Filip Schovánek, ŠKODA Slovakia Motorsport


Fotogaléria Predstavenie tímu Škoda Slovakia Motorsport



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri