Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Iné

SK DER Rally Team ovládol MRC Zimná Levoča

Wednesday, 06. 02. 2019 - 11:18, Public relations   

SK DER Rally Team ovládol MRC Zimná Levoča

Počasie. Kľúčové slovo pri organizovaní zimných rely súťaží v našich zemepisných šírkach. Aj keď sa ešte deň pred pretekom, počas „shakedownu“, zdalo všetko takmer ideálne, sobota priniesla teploty nad bodom mrazu. Výsledkom boli ešte ťažšie podmienky aj tak náročnej súťaže. Rýchlostné skúšky plné koľají po hrotoch a ťažký sneh, do ktorého sa nemohli vozidlá „oprieť“. Ale ak poznáte jazdcov z SK DER, tak musíte vedieť, že „čím ťažšie, tým lepšie“.

Tibor Szabosi;c30i6970-14.jpg

Je už takmer isté, že Jožko „Ďodi“ Béreš s Lukim Šintalom absolvujú sezónu 2019 Majstrovstiev Slovenska v rely na Škode Fabia R5. A keďže DER-áci chcú bojovať o prvenstvo od prvého podujatia, každá príležitosť na zoznamovanie sa a testovanie novej techniky je na nezaplatenie. Úplne ideálne je testovanie v „ostrom režime“. Ak k tomu pridáte sneh a ľad, pneumatiky s hrotmi a stovky divákov pri rýchlostných skúškach, MRC Zimná Levoča sa jednoducho musela objaviť v tímovom kalendári.

Tibor Szabosi;c30i6847-13.jpg

Ďodi s Lukášom nastupujú na štart vždy s tými najvyššími ambíciami – postaviť sa na „bedňu“, najlepšie čo najvyššie. Svoju vôľu a v neposlednom rade aj dokonalosť R5-ky dokazovali od prvého meraného úseku. Najrýchlejší čas a viac ako šesť sekundový náskok. Predzvesť toho, ako budú vyzerať celé preteky? Áno, presne tak. Chalani dominovali na všetkých rýchlostných skúškach a z Levoče si odniesli absolútne prvenstvo, pričom v súčte časov získali viac ako 23 sekúnd na svojho prenasledovateľa.

Tibor Szabosi;c30i7950-14.jpg

Tým prenasledovateľom bol majiteľ a zároveň stále aktívny, veľmi úspešný jazdec, Roman Odložilík. S Martinom Turečekom, skúseným borcom v navigátorskom sedadle, bojovali na tímovej Škode Fabii R5. Rovnako ako Ďodi, aj Roman s prehľadom kontroloval svoje druhé miesto absolútneho poradia. Každý meraný úsek dokončil s druhým najlepším časom z celého štartového poľa. S humorom dodal: „slovenskému pilotovi by som na domácom podujatí nemohol zobrať prvenstvo a prípadné škody pri doťahovaní členov toho istého tímu by som aj tak platil ja a naši patrneri. Z toho titulu som s druhým miestom spokojný. V Čechách to bude vyzerať opačne.“

Tibor Szabosi;c30i6987-15.jpg

Aj keď seriál MRC nebude pravidelne zaradený do SK DER Rally tímového kalendára, všetci pevne veria, že sa niekde medzi majstrovskými súťažami nájde priestor podporiť toto podujatie. Hlavný argument, ktorý DER-ákov ťahá na MRC, je bezprostrednosť tímov a blízkosť k divákom, fanúšikom tohto nádherného športu.

Tibor Szabosi;c30i7216-12.jpg

Peter Baran

SK DER Rally Team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri