Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Simone Faggioli pôjde Pikes Peak 2018

Saturday, 20. 01. 2018 - 14:36, Ľuboš Kašický   

Simone Faggioli pôjde Pikes Peak 2018

Kopcový šampión Simone Faggioli sa pochválil verejnosti, že v júni sa mu splní sen a bude štartovať na najvážnejšom kopci na svete, na Pikes Peaku v Colorade.


Tento legendárny takmer dvadsaťkilometrový kopec s 1,5 kilometrovým prevýšením si musel do vitríny pripichnúť aj Sebastien Loeb, Stig Blomqvist, či naposledy Romain Dumas. Teraz si chce svoj sen splniť aj Simone Faggioli.

Tibor Szabosi;c30i6792-9.jpg

„Snívam o tom už od roku 2014 a teraz tam ideme s mojim tímovým kolegom Fabienom Boudubanom. Ideme tam s podporou francúzskej značky, ktorá nám pripravuje Normu M20 SF PKP s 3,7 litrovým motorom a výkonom 800 koní. Rovnako nás podporuje Pirelli," prezrádza natešený Simone Faggioli o pretekoch, ktoré sa v tomto roku jazdia 24.júna.

Tibor Szabosi;c30i5877-6.jpg

„Vlani sme sa spolu s Fabienom stretli so zástupcami značky Norma a spolu Norbertom Santosom a Guillem Rouxom sme sa dohodli na realizácii tohto projektu. Je to nákladný projekt a náročný na logistiku. A to ešte nevravím o fyzických nárokoch na pretekára a náročných podmienkach na techniku. Máme informácie od Loeba, ktorý tu drží rekord od roku 2013 a aj pre nás je to prekrásna výzva," usmieva sa už len nad predstavou desaťnásobný šampión v pretekoch automobilov do vrchu, Simone Faggioli. My mu teda budeme spoločne držať palce, aby sa vysnívané dobrodružstvo vydarilo a na pretekoch v Dobšinej si ho potom vyspovedáme.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri