Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Silvester pre TATRY RACING tím

Tuesday, 31. 12. 2019 - 09:19, Ľuboš Kašický   

Silvester pre TATRY RACING tím

Na posledný štart v roku, na maďarskej Szilveszter Rallye, nastupoval popradský tím TATRY RACING s dvoma cieľmi. Obidva splnil a teraz hľadí do budúcnosti roku 2020.


Ak má Slovensko svoju koncosezónnu AutoShow na Slovakia Ringu, tak Maďari majú zasa silvestrovskú rely na Hungaroringu. U našich južných susedov veľmi populárny podnik vždy priláka množstvo súťažných posádok aj fanúšikov, medzi ktorými ani teraz nechýbali Slováci. Mladý popradský TATRY RACING tím sa pretekov zúčastnil premiérovo a nasadil rovno dve súťažné posádky. „Ako som už spomínal pred odchodom do Maďarska, považujeme toto podujatie za malú koncoročnú oslavu motorizmu. Našimi cieľmi bolo jednoznačne si tento štart poriadne užiť a zároveň preveriť našu techniku aj posádky v pripravenosti na novú sezónu. Toto sme splnili a dali sme bodku za našou prvou, a myslím si, že úspešnou sezónou. Chcel sa aj pri tejto príležitosti veľmi poďakovať všetkým, ktorí sa na nej podieľali. Náš tím získal cenné skúsenosti na ktoré chceme nadviazať aj v roku 2020,“ povedal šéf tímu, Vlado Chovan.

Tibor Szabosi;asf74238.jpg

Tomáš Minarovič aj Roman Popovič by v nasledujúcej sezóne 2020 mali pravidelne štartovať vo farbách popradského tímu a tak ich základnou úlohou na záverečnom štarte sezóny 2019 bolo preveriť pripravenosť techniky. „V Maďarsku sa postavili na štart takmer dve stovky posádok a väčšina z nich to brala naozaj vážne. V tomto sa tento podnik odlišoval od slovenského, kde sme sa viac prišli zabaviť a nie súťažiť,“ vysvetľuje Tomáš Minarovič, ktorý spolu s Luciou Laurincovou na Hungaroringu štartovali s Volkswagenom Polo Proto. „Pre nás nebol dôležitý výsledok, no aj tak nás konkurencia tlačila k výkonu. Išlo sa nám celkom dobre a snažili sme si jazdu, na trati obsypanej divákmi, poriadne užiť. Mali sme však trochu technické problémy, ktoré nás napokon stali pekné umiestnenie.“ Bánovčanovi už pri zahrievacej jazde odišiel medzi-nápravový diferenciál a hoci traja mechanici odviedli excelentnú prácu pri jeho bleskovej výmene, tak Tomáš prišiel už na štart úvodnej rýchlostnej skúšky o šesť minúť neskôr a do súťaže nastupoval s minútovou penalizáciou. Zvyšok úvodného dňa potom prebehol v poriadku, no technika sa ozvala znova úplne v závere druhého súťažného dňa, keď na predposlednej vložke na Pole Proto ustrihlo kardanový hriadeľ. „Škoda, že sme nakoniec nedošli do cieľa, lebo podmienky na súťaženie boli veľmi dobré a myslím, že sme boli aj konkurencieschopní. Na druhej strane je však dobré, že technika ukázala svoje slabiny na takomto nemajstrovskom podujatí,“ bral to pozitívne Tomáš Minarovič.

Tibor Szabosi;asf73932.jpg

Ani druhej posádke popradského tímu sa nevyhli technické problémy, no Roman Popovič s Petrom Baranom svoju Ford Fiestu Proto aspoň doviezli do cieľa. „Pred štartom tohto podniku sme znova popracovali na nastavení auta a preto bola pre nás súťažná jazda veľmi dôležitá. Overili sme si fungovanie nového nastavenia a zistil som, ktoré mi vyhovuje lepšie. Vedeli sme aj o ozývajúcich sa problémoch s prevodovkou, no verili sme, že vydrží celé preteky,“ hodnotil víkendový podnik na Hungaroringu naturalizovaný Dunajskostredčan. Žiaľ, prevodovka napokon nevydržala. „Prevodovka sa ozvala už v sobotu, no nejako to ešte išlo. V nedeľu sa však problémy stupňovali a v závere už prevodovka definitívne odišla a my sme len pomaly dokončili úsek, aby sme boli aspoň klasifikovaní. Takže teraz nás čaká výmena prevodovky. Na druhej strane musím povedať, že preteky to boli pekné a aj my sme sa ich snažili vychutnať. Ak bude znova príležitosť, tak sa sem určite rád zasa vrátim. Dôležité však je, že teraz už presne vieme v akom stave je naše auto a čo všetko ešte musíme urobiť, aby sme boli pripravení na štart novej sezóny,“ uzatvoril svoju poslednú jazdu v roku 2019 Roman Popovič.

Tibor Szabosi;asf73938.jpg

Roman, Tomáš aj Vlado, spolu so všetkými ostatnými členmi popradského tímu TATRY RACING dali svojim štartom na silvestrovskej súťaži definitívnu bodku za rokom 2019 a poďakovali sa svojim partnerom aj fanúšikom za podporu v premiérovej sezóne. Zároveň všetkým želajú úspešný štart do nové roku 2020.

Tibor Szabosi;asf73893.jpg

tatryracing-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri