Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

SIKT – skratka, ktorú si zapamätajte

Wednesday, 19. 12. 2018 - 18:00, Ľuboš Kašický   

SIKT – skratka, ktorú si zapamätajte

V novozámockej motokárovej hale FIBO Karting sa začala písať nová história halového motokárového športu na Slovensku. Vznikol Slovak Indoor Karting Team, ktorého ambíciou je reprezentovať Slovensko na medzinárodných súťažiach.

 

Gabriele Tarquini, Max Verstappen, Lando Norris, Jarno Trulli, či Riccardo Patrese. To je len niekoľko mien, ktoré sa s titulom majstra sveta na motokáre dokázali prebojovať až do kokpitu formule jeden. Nehovoriac už o ostatných, ktorí síce svetový kartingový titul nezískali, no ich cesta k najvyšším métam v autošporte smerovala cez motokáry. A to vrátane Schumachera, Sennu, či Hamiltona. Motokáry sa stali osvedčenou prípravou všetkých budúcich šampiónov.

Tibor Szabosi;asf-7052-15.jpg

Na Slovensku sa okrem Majstrovstiev Slovenska a Slovenského kartingového pohára jazdia aj halové Majstrovstvá Slovenska (Indoor Karting), kde v závere roka vznikol nový Slovak Indoor Karting Team. V ňom svoje sily spojili najlepší slovenskí haloví motokáristi súčasnosti, aby spoločne reprezentovali Slovensko aj na medzinárodnej scéne. „Uvedomili sme si, že vlastne všetci máme zázemie na motokárovej dráhe v Nových Zámkoch a mohli by sme vytvoriť spoločný tím,“ vysvetľuje manažér nového tímu, Kristián Lovász. „Máme troch majstrov Slovenska. V triede Senior je to Peter Michač, v triede Junior Max Levente Szabó a v triede Junior Sebastián Pástor. Okrem nich tím tvoria aj vicemajster Slovenska v triede Senior, Marek Valigura, a druhý vicemajster v triede Senior, Adrián Bleho. Myslíme si preto, že sme dokázali postaviť naozaj konkurencieschopný tím a podľa toho sme si aj stanovili ciele na nasledujúcu sezónu.“

Tibor Szabosi;c30i2542-13.jpg

SIKT, teda SLOVAK INDOOR KARTING TEAM si okrem štartov na domácej pôde vytýčil tiež účasť na silne obsadených medzinárodných pretekoch. „V prvom rade by sme chceli obhájiť naše tituly v slovenskom šampionáte. Okrem toho však chceme štartovať aj v zahraničí, kde je cieľom úspešne reprezentovať na svetovej sérii Sodi World Series,“ pokračuje Kristián Lovász. „Je to mladá, no mimoriadne náročná séria vytrvalostných pretekov, kde niektoré preteky sa jazdia na dvanásť, či dokonca 24-hodín! Jazdí sa po celom svete, kde sa tisíce pretekárov snaží získať čo najviac bodov, aby sa prebojovalo do veľkého svetového finále. My sa chceme pokúsiť pozbierať body na pretekoch v Belgicku, Taliansku, Francúzsku a v Čechách.“ Štart slovenského tímu v tejto zaujímavej SWS sérii je teda ďalšou výbornou správou pre slovenský autošport.

Martin Koči, Kristián Lovász, Rado Mozner

Podporiť vznik nového ambiciózneho tímu z Nových Zámkov prišiel aj čerstvý majster Slovenska v rely, Košičan Martin Koči, so svojim spolujazdcom Radom Moznerom. „Aj ja som začínal na motokáre a stále chodím trénovať na dráhu vo Vechci,“ priznal Martin Koči. „Samozrejme nás potešilo, že chlapci z Nových Zámkov nás pozvali medzi seba a mohli sme si s nimi zajazdiť. Vidím na nich, že sú skutočne zapálení pre tento šport a myslím si, že majú pred sebou veľkú budúcnosť. Budem sledovať ako sa im darí a držať im palce,“ povedal dnes najlepší rely pretekár na Slovensku počas oficiálnej prezentácie tímu na domácej pôde v hale FIBO KARTING v Nových Zámkoch.

Tibor Szabosi;asf-7042-4.jpg

„Sme na začiatku vzrušujúcej novej cesty na ktorú sme sa mohli vydať vďaka naším partnerom, ktorí nám veria a podporujú nás. Verím, že takto o rok budeme môcť konštatovať, že sme ciele splnili a našich fanúšikov sme nesklamali. Prosím, držte nám palce,“ vraví manažér tímu Kristián Lovász.

sikt05.jpg

Celú galériu nájdete tu:

sikt09.jpg

sikt03.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri